Kontakt

Ste diplomant višje strokovne in šole in želite nadaljevati s študijem?

Možnosti imate ogromno, odlična izbira pa je zagotovo visokošolski program Varstvo okolja na B&B Visoki šoli za trajnostni razvoj.

Program je nov in zasnovan na zavedanju, da je treba iskati kompromis med varovanjem okolja in sodobnim tehnološkim napredkom. Predmetnik pokriva tako tematiko družboslovnih kot naravoslovnih predmetov, zato je primeren za vsakogar.

Študenti z že pridobljeno višješolsko izobrazbo, se po merilih za prehode vpišete neposredno v 2. letnik, dodatno pa vam priznamo še dva izpita. Študij vam prinaša tudi druge ugodnosti, ki jih je naša študentka Bogdana Gorza izpostavila v spodnjem zapisu. Preverite, razmislite in sprejmite odločitev.

"Sem Bogdana Gorza, diplomantka po višješolskem strokovnem programu varstva okolja in komunale (6/1). Po dokončanem študiju v Mariboru sem si želela pridobiti višjo izobrazbo in si povečati možnosti zaposlitve. Zavedam se, da bodo »zeleni poklici« vedno bolj aktualni in potrebni, saj sami okoljski standardi EU sodijo med najstrožje na svetu.

Svojo študijsko pot nadaljujem na samostojnem visokošolskem zavodu, B&B Visoki šoli za trajnostni razvoj, smer Varstvo okolja, v Ljubljani. Po dokončanem študiju bom pridobila naziv diplomirana okoljevarstvenica (6/2). Mnogi izmed vas, posebno študentje zadnjih letnikov, bodoči diplomanti programa Varstva okolja in komunale, se sprašujete, ali imate sploh dovolj strokovne podlage za nadaljevanje študija v tej smeri. To lahko mirno potrdim. In kako to vem? Sama sem večkrat podvomila, ali bom sploh lahko sledila razlagi na predavanjih, saj sem se po merilih za prehode vpisala neposredno v 2. letnik.

Visokošolski program Varstvo okolja izvajajo v Ljubljani in v Kranju. Študij izvajajo izredno, s čimer ti pripada status študenta, subvencionirana študentska vozovnica, subvencionirano bivanje v študentskih domovih, študentski boni, brezplačen dostop do študijskega gradiva, včlanitev v njihovo knjižnico in številne ugodnosti, ki sodijo k študiju.

Poleg tega, da so vsa predavanja na visokem strokovnem nivoju, prihajajo vsi predavatelji iz gospodarstva, kar se mi zdi pomembna prednost. Uspešno sem zaključila 2. letnik, s samim študijem nisem imela nikakršnih težav, tudi delodajalca, pri katerem sem opravljala praktično izobraževanje, sem našla. Delala sem na eni od javnih agencij in v veliko zadovoljstvo mi je, da: »Veliko znam, zato več veljam.« Študentje tu nikakor nismo le številke, temveč smo pomemben člen uspeha. Tako med sošolci kakor tudi med študenti in predavatelji vladajo prijetni odnosi. Tukaj nas poznajo po imenih in so nam pripravljeni, kolikor je v njihovi moči, vedno priskočiti na pomoč. Zaposleni strmijo k boljšemu uspehu in delovanju študija, ključ zavzemanja k uspehu pa se vedno znova pokaže v našem znanju in zadovoljstvu na delovnih mestih."

 

Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.