Kontakt

Ste diplomant višje strokovne in šole in želite nadaljevati s študijem?

Možnosti imate ogromno, odlična izbira pa je zagotovo visokošolski program Varstvo okolja na B&B Visoki šoli za trajnostni razvoj.

Program je nov in zasnovan na zavedanju, da je treba iskati kompromis med varovanjem okolja in sodobnim tehnološkim napredkom. Predmetnik pokriva tako tematiko družboslovnih kot naravoslovnih predmetov, zato je primeren za vsakogar.

Študenti z že pridobljeno višješolsko izobrazbo, se po merilih za prehode vpišete neposredno v 2. letnik, dodatno pa vam priznamo še dva izpita. Študij vam prinaša tudi druge ugodnosti, ki jih je naša študentka Bogdana Gorza izpostavila v spodnjem zapisu. Preverite, razmislite in sprejmite odločitev.

"Sem Bogdana Gorza, diplomantka po višješolskem strokovnem programu varstva okolja in komunale (6/1). Po dokončanem študiju v Mariboru sem si želela pridobiti višjo izobrazbo in si povečati možnosti zaposlitve. Zavedam se, da bodo »zeleni poklici« vedno bolj aktualni in potrebni, saj sami okoljski standardi EU sodijo med najstrožje na svetu.

Svojo študijsko pot nadaljujem na samostojnem visokošolskem zavodu, B&B Visoki šoli za trajnostni razvoj, smer Varstvo okolja, v Ljubljani. Po dokončanem študiju bom pridobila naziv diplomirana okoljevarstvenica (6/2). Mnogi izmed vas, posebno študentje zadnjih letnikov, bodoči diplomanti programa Varstva okolja in komunale, se sprašujete, ali imate sploh dovolj strokovne podlage za nadaljevanje študija v tej smeri. To lahko mirno potrdim. In kako to vem? Sama sem večkrat podvomila, ali bom sploh lahko sledila razlagi na predavanjih, saj sem se po merilih za prehode vpisala neposredno v 2. letnik.

Visokošolski program Varstvo okolja izvajajo v Ljubljani in v Kranju. Študij izvajajo izredno, s čimer ti pripada status študenta, subvencionirana študentska vozovnica, subvencionirano bivanje v študentskih domovih, študentski boni, brezplačen dostop do študijskega gradiva, včlanitev v njihovo knjižnico in številne ugodnosti, ki sodijo k študiju.

Poleg tega, da so vsa predavanja na visokem strokovnem nivoju, prihajajo vsi predavatelji iz gospodarstva, kar se mi zdi pomembna prednost. Uspešno sem zaključila 2. letnik, s samim študijem nisem imela nikakršnih težav, tudi delodajalca, pri katerem sem opravljala praktično izobraževanje, sem našla. Delala sem na eni od javnih agencij in v veliko zadovoljstvo mi je, da: »Veliko znam, zato več veljam.« Študentje tu nikakor nismo le številke, temveč smo pomemben člen uspeha. Tako med sošolci kakor tudi med študenti in predavatelji vladajo prijetni odnosi. Tukaj nas poznajo po imenih in so nam pripravljeni, kolikor je v njihovi moči, vedno priskočiti na pomoč. Zaposleni strmijo k boljšemu uspehu in delovanju študija, ključ zavzemanja k uspehu pa se vedno znova pokaže v našem znanju in zadovoljstvu na delovnih mestih."

 

Avtor: Tatjana Čeh Naglič

Dobimo se na družbenih omrežjih