Kontakt

V začetku novembra 2015 je revija ;adma v sodelovanju s Planetom GV priredila 21. jesenski posvet poslovnih asistentov, sekretarjev, vodij pisarn in tajnic. V okviru dogodka tradicionalno poteka podelitev priznanj za komunikacijsko odličnost in za najboljša diplomska dela na področju poslovne asistence. Našo šolo na tem razpisu zastopajo najboljši diplomanti po izboru šole; štirikrat zapored smo dobili priznanje kot najboljša šola na tem področju.

Z Neno Jenko, letošnjo nagrajenko, smo se pogovarjali o tem, kako je izvedela za našo šolo, katerih dogodkov se najbolj spomni, o tem in onem iz časa študija in diplomiranja.

Ko sem v medijih izvedela za BB, me je pritegnila njihova predstavitev šole in programa. Zato nisem odlašala z vpisom. Predvsem mi je bilo všeč, da so predavanja ob večerih in zato lahko študiram ob delu.

V spominu mi je najbolj ostalo skupinsko delo s sošolkami ter razni projekti, ki so zahtevali timsko delo. Vedno smo bile motivirane in nobeni ni bilo težko sodelovati na predavanjih. Na splošno smo imeli super predavatelje in predavateljice, ki so nam bili vedno pripravljeni pomagati ter razložiti snov, dokler je nismo razumeli. Niso dolgovezili, ampak so predstavili bistvo. Veliko smo imeli javnega nastopanja, kar se mi zdi zelo pomembno, da se znamo spopasti s tremo.  Zelo mi je bilo všeč, da smo imeli predavanja za en predmet in nato izpit, tako smo se res lahko kar najbolj posvetili študiju.

Predmeti so se mi zdeli zanimivi, ker smo iz njih izluščili, kar je pomembno. Moj najljubši predmet je psihologija, saj me že od nekdaj zanima, kako smo si ljudje različni in kako različno razmišljamo. To temo sem izbrala tudi za diplomsko nalogo, saj sem želela podrobneje raziskati osebnostne lastnosti in ugotoviti, kaj je razlog naše rezličnosti.

Po študiju v programu poslovni sekretar se mi je ponudila priložnost, da začnem prodajati ličarski material. Tako sem odprla svoje podjetje in začela s poslom. Sedaj imam na Vrhniki trgovino z ličarskim materialom in mešalnico avtolakov. Med delom poleg ostalih obveznosti vsekakor opravljam tudi naloge poslovne sekretarke, saj pripravljam dokumentacijo, vzpostavljam kontakte, pišem dopise. Vsak trenutek moram paziti na pravilno vedenje, bonton in oliko, saj je od tega odvisna moja prihodnost in prihodnost mojega podjetja. Študij je pozitivno vplival name.

Na dan predstavitve diplomske naloge sem bila raztresena in živčna.  Ko sem prišla na zagovor, so nas že na hodniku mirili profesorji in profesorice, da ni nič takega. Ko sem bila končno na vrsti, sem odmislila vse težave in je nekako steklo. Na koncu je vse super izpadlo, dobila sem lepo oceno ter pohvalo komisije.

Pred začetkom študija me je skrbelo, kako bo s sledenjem na predavanjih po osemurnem delovniku. Presenetilo me je, da nismo imeli nobenih težav, vsi smo se vživeli v snov, tudi starejše gospe po 50. letu so bile zelo dosledne in motivirane za delo. Zato izobraževanje priporočam vsem, tudi takim, ki težko najdejo čas.

Neni še enkat čestitamo in ji želimo še veliko uspeha v osebnem in poslovnem življenju.

Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.