Kontakt

Strojništvo je področje, ki je močno priljubljeno med vsemi, ki radi raziskujete, analizirate in razvijate veščine logičnega mišljenja. Študij strojništva pa te opremi s številnimi znanji, ki ti omogočajo ne le razcvet kariere, ampak ti močno koristijo tudi v vsakdanjem življenju. Preveri, zakaj ti lahko služi kot odlična odskočna deska do perspektivne zaposlitve.

Strojništvu pravimo tudi poklic prihodnosti

Kot inženir strojništva imaš možnost graditi svet, kot ga poznamo – ukvarjaš se z načrtovanjem in razvojem, vse od nanotehnologije pa do velikih družbenih konstrukcij. Tvoje delo bo obsegalo številna področja, pri čemer se lahko ukvarjaš tako z upravljanjem računalniških in mehanskih sistemov, razvijanjem strojne in programske računalniške opreme ter načrtovanjem ekspertnih sistemov, kot tudi z vodenjem proizvodnih procesov in drugih projektov.

Strojništvo je ena najstarejših inženirskih disciplin, ki je danes tudi ena največjih in najpomembnejših na svetu. Gre za široko in izjemno inovativno področje, ki spodbuja snovanje novih idej in jih pretvarja v resničnost.

študij strojništva

Kaj ti prinaša študij strojništva?

Diploma iz strojništva ti zaradi širokega obsega pridobljenih znanj omogoča zaposlitev na številnih delovnih mestih. Preveri, zakaj ti lahko študij strojništva odpre vrata v svet.

1. Med študijem razvijaš različne veščine

Znanje in veščine, ki jih pridobiš tekom študija, so uporabne na področju strojništva in tudi v drugih panogah. Raznolik učni načrt in številne priložnosti za praktično učenje te spodbujajo k samoiniciativnosti in kreativnosti, pa tudi k razvijanju sposobnosti predvidevanja in hitrega reševanja problemov.

2. Nudi ti številne karierne priložnosti

Strojništvo je široko področje, znotraj katerega se lahko specializiraš v različnih nišah. Kot inženir strojništva lahko delaš v vzdrževalnih, servisnih in drugih dejavnostih, sodeluješ pri konstrukciji ter projektiranju strojev in naprav, organiziraš in vodiš različne projekte, delaš kot vodja proizvodnje in še mnogo več.

3. Omogoča ti dober zaslužek

Dokončan študij strojništva te pripravi na širok spekter delovnih mest in ti hkrati ponuja tudi možnost za dober zaslužek. Inženirji strojništva so namreč visoko cenjen kader, ki je iskan v različnih gospodarskih in negospodarskih dejavnostih.

4. Motivira te k soustvarjanju boljše prihodnosti

Med študijem strojništva poleg novih znanj pridobiš tudi kompetence za zaposlitev na delovnih mestih, na katerih lahko soustvarjaš prihodnost. Če te na primer zanima okoljevarstvo, lahko skrbiš za varčno in ekološko sprejemljivo izrabo energije. Zaposliš se lahko denimo v avtomobilski industriji, kjer sodeluješ pri razvoju motorjev z nižjimi emisijami CO₂.

5. Spodbuja te, da ostaneš v koraku s časom

Če te navdušujeta tehnologija in tehnološki napredek, je strojništvo kot nalašč zate. Strojništvo poganjajo spremembe in inovacije, zato niti študij niti kariera še zdaleč nista dolgočasna. Ker je strojništvo močno vpeto v tehnološki razvoj, te spodbuja, da kot inženir ves čas spremljaš razvojne trende v zvezi z različnimi tehnologijami in materiali, in ti omogoča, da ves čas ostajaš v koraku s časom.

Pridobi široko znanje in ga spremeni v prakso

So te zgornji razlogi prepričali in čutiš, da je študij strojništva zate? Vabimo te k vpisu v B&B Višjo strokovno šolo. Z več kot 30-letnimi izkušnjami s področja izobraževanja odraslih izobražujemo bodoče inženirje strojništva, ki želite s študijem pridobiti več kot zgolj izobrazbo.

Študijski program je namreč zastavljen tako, da poleg teoretičnih in praktičnih znanj pridobiš tudi številne druge izkušnje in kompetence, ki te pripravijo na delo na področju strojništva, koristijo pa ti tudi v vsakdanjem življenju. Ker menimo, da je treba teorijo pretvoriti v prakso že tekom izobraževanja, veliko poudarka namenimo tudi praktičnemu usposabljanju, pri čemer ti priznamo tudi delovne izkušnje, ki se ujemajo s smerjo študija.

Študiraj na B&B Višji strokovni šoli

V B&B izobraževalnem centru razvijamo nov model načrtovanja kariere in nove študijske programe. Ker sodelujemo tudi s številnimi delodajalci, ti kot močan povezovalni člen pomagamo pri pridobivanju novih znanj in do zaposlitve.

V B&B izobraževalnem centru se posvetimo vsakemu posebej, zato način izobraževanja prilagodimo tvojim individualnim potrebam in urniku. Če že gradiš svojo karierno pot, ti omogočimo, da ob tem nemoteno študiraš in opravljaš študijske obveznosti. Na pomoč ti priskočimo ne glede na tvojo situacijo in ti pomagamo do cilja – izobrazbe, ki ti bo omogočila lepšo prihodnost.

Več o programu

Avtor:

Oznake: diploma izredni študij študij strojništva
Dobimo se na družbenih omrežjih