Inženir naj bo! | B&B
BBlog
Izobraževanje / 10.02.2017 / Kaja Kramar

Inženir naj bo!

Biti inženir ali delati z inženirjem je v današnjem času, polnem teoretikov, pravi blagoslov. Inženir je »nekdo, ki zasnuje ali zgradi nekaj z uporabo znanstvenih načel«. Poklici, kot so inženir strojništva, inženir elektroenergetike, inženir logistike in podobni, so zelo cenjeni in iskani, saj predstavljajo ljudi, ki vedo, kaj delajo in svoje znanje znajo uporabiti v praksi.

Poglejmo si, kakšne so prednosti inženirjev pred "ne inženirji".

Napredovanje

Oseba z nazivom inženir ima zaradi širokega spektra znanja in praktičnih izkušenj precej možnosti napredovanja, prav tako tudi zelo hitro, lahko že v mladih letih, dobi dobro in odgovorno zaposlitev.

Potovanje

Inženirji pogosto delujejo na globalni ravni, v multinacionalkah, na področjih, ki zahtevajo podrobno poznavanje zadev na različnih delih sveta, npr. pomanjkanje hrane in pitne vode, logistika, varstvo okolja in izboljšanje kakovosti vsakdanjega življenja. Če želiš potovati in videti svet, postani inženir.

Ustvarjalnost

Pri inženirjih ne gre le za logične procese, ampak tudi za ustvarjalnost. Delo nikoli ni dolgočasno, tehnologija se spreminja vsako minuto in tako inženir s svojim kritičnim razmišljanjem in kreativnostjo vsak dan znova nadgrajuje svoja znanja, izboljšuje izdelke, ustvarja nove stvari in išče rešitve za težave, ki se pojavljajo ob hitrem tehnološkem napredku. Če združi tehnična in znanstvena znanja s kreativnostjo, bo zagotovo nepogrešljiv člen v vsakem delovnem okolju.

Plača

Vemo, da denar ni vse, je pa fino, če ga imaš, in inženirji so srečneži, za katere je znano, da imajo zelo dobre plače. V primerjavi z znanstveniki, ki potrebujejo za svoje delo visoko stopnjo izobrazbe, ima inženir z diplomo ogromno pooblastil pri svojem delu in velik vpliv na tehnološki razvoj v svetu.

Ugotovili smo, da so inženirji zakon, da svet brez njih ne funkcionira in v času, ko služb ni na pretek, se njim ni treba bati zanjo, še več, celo plačo imajo zelo visoko.

 

Razlogov, zakaj postati inženir, je več kot dovolj, če pa te zgoraj našteti razlogi niso prepričali povsem ali pa se porajajo kakršni koli dvomi, smo na BB vedno na voljo za posvet in pomoč pri odločitvi. 

BBlog Izobraževanje / 18.09.2020 / Kaja Kramar

Spoznaj najnovejši trend študija za odrasle – kombiniran študij. Zagotovo poznaš klasičen študij, prepričana sem, da ti je poznan tudi e-študij. Kaj pa je kombiniran študij? Kombiniran študij...

Loading...