Kje se začne logistika? | B&B
BBlog
Izobraževanje / 29.09.2015 / Mag. Brane Lotrič

Kje se začne logistika?

Natakarica za šankom bega od pipe za pivo do kozarcev čez ves pult, natakar počasi kuha kavo, s hrbtom obrnjen proti gostom, namesto da bi hkrati sprejemal nova naročila … V domači garaži je vse. Odpadki, pripravljeni za odvoz, tepih za psa, orodje, gnojilo za rože, kolesa in ostala »nerazporejena šara«. 

Tudi v podjetjih ni vedno jasno, kje je kaj, kdaj in zakaj ... ter (pomembno vprašanje) koliko to stane. Definicij logistike je veliko, pa nobena v celoti ne zajame »premikanja oseb, surovin, polizdelkov in stvari v prostoru«. Kako urediti procese premikanja oseb in stvari v prostoru, da bosta prostor in čas optimalno izrabljena? Za to moraš biti inženir z, od doma privzgojeno in v šoli nadgrajeno ZKP*. Vse več je podjetij, ki za razmišljanje in predlaganje rešitev o optimizaciji delovnih procesov zaposlujejo šolane strokovnjake.

Imate ZKP in izkušnje iz poslovnih procesov? Za zaposlitev so potrebna le še teoretična spoznanja iz logističnega inženirstva tekom študija na šoli BB.

*ZKP = zdrava kmečka pamet

BBlog Izobraževanje / 06.05.2020 / Tatjana Čeh Naglič

Mag. Muharem Husić je tisti predavatelj, ki je po besedah študentov najbolj dosleden tudi pri oblikovnih vprašanjih nalog. Ne zanima ga le vsebina njegovega predmeta, temveč tudi to, kako...

Loading...