Natakarica za šankom bega od pipe za pivo do kozarcev čez ves pult, natakar počasi kuha kavo, s hrbtom obrnjen proti gostom, namesto da bi hkrati sprejemal nova naročila … V domači garaži je vse. Odpadki, pripravljeni za odvoz, tepih za psa, orodje, gnojilo za rože, kolesa in ostala »nerazporejena šara«.
Tudi v podjetjih ni vedno jasno, kje je kaj, kdaj in zakaj ... ter (pomembno vprašanje) koliko to stane. Definicij logistike je veliko, pa nobena v celoti ne zajame »premikanja oseb, surovin, polizdelkov in stvari v prostoru«. Kako urediti procese premikanja oseb in stvari v prostoru, da bosta prostor in čas optimalno izrabljena? Za to moraš biti inženir z, od doma privzgojeno in v šoli nadgrajeno ZKP*. Vse več je podjetij, ki za razmišljanje in predlaganje rešitev o optimizaciji delovnih procesov zaposlujejo šolane strokovnjake.
Imate ZKP in izkušnje iz poslovnih procesov? Za zaposlitev so potrebna le še teoretična spoznanja iz logističnega inženirstva tekom študija na šoli BB.
*ZKP = zdrava kmečka pamet