Kje se začne logistika? | B&B
BBlog
Izobraževanje / 29.09.2015 / Mag. Brane Lotrič

Kje se začne logistika?

Natakarica za šankom bega od pipe za pivo do kozarcev čez ves pult, natakar počasi kuha kavo, s hrbtom obrnjen proti gostom, namesto da bi hkrati sprejemal nova naročila … V domači garaži je vse. Odpadki, pripravljeni za odvoz, tepih za psa, orodje, gnojilo za rože, kolesa in ostala »nerazporejena šara«. 

Tudi v podjetjih ni vedno jasno, kje je kaj, kdaj in zakaj ... ter (pomembno vprašanje) koliko to stane. Definicij logistike je veliko, pa nobena v celoti ne zajame »premikanja oseb, surovin, polizdelkov in stvari v prostoru«. Kako urediti procese premikanja oseb in stvari v prostoru, da bosta prostor in čas optimalno izrabljena? Za to moraš biti inženir z, od doma privzgojeno in v šoli nadgrajeno ZKP*. Vse več je podjetij, ki za razmišljanje in predlaganje rešitev o optimizaciji delovnih procesov zaposlujejo šolane strokovnjake.

Imate ZKP in izkušnje iz poslovnih procesov? Za zaposlitev so potrebna le še teoretična spoznanja iz logističnega inženirstva tekom študija na šoli BB.

*ZKP = zdrava kmečka pamet

BBlog BB / 05.08.2020 / Tatjana Čeh Naglič

V juliju smo se s sodelavkami in sodelavcem udeležili seminarja o poslovnem bontonu. Ojoj … večina ljudi ob tem globoko zavzdihne. Tudi jaz sem v preteklosti. V moji mladosti so namreč citati...

Loading...