Opravil sem maturo, kaj pa zdaj? | B&B
BBlog
Izobraževanje / 21.08.2020 / Ana Orešnik

Opravil sem maturo, kaj pa zdaj?

Bravo, v žepu imaš maturitetno spričevalo, ki je tvoja vstopnica za nadaljnji študij.

Veliko maturantov se po koncu srednješolskega izobraževanja sprašuje o svoji prihodnosti - kaj želim početi, kaj me resnično veseli? Zmorem?

Kar naenkrat pride čas, ko je treba sprejeti pomembno odločitev, ki bo vplivala na tvoj nadaljnji osebni in karierni razvoj. Ne gre le za izbiro in smer študija, temveč tudi za menjavo okolja in družbe.

Nadaljevati s študijem ali se zaposliti?

Zate imam super novico! Zdaj, ko so učne navade še sveže, se vsekakor splača nadaljevati s študijem. Izobraževanje po sistemu kombiniranega študija, ki ga izvajamo v šoli B&B, ti omogoča tudi redno zaposlitev. Na ta način lahko izkoristiš vse svoje možnosti hkrati in si zagotoviš res dobro službo in napredovanje.

Da bo premagovanje novih izzivov lažje, je bistveno, da v obdobju odločanja pridobiš vse informacije, povezane s študijem. Kakšni so pogoji za vpis, kje in kako izpolnim vpisne obrazce? Kako in kje potekajo predavanja ter koliko časa traja izbran študij? Imam dobre zaposlitvene možnosti po končanem študiju? Ko zbereš vse odgovore na zastavljena vprašanja, lahko sprejmeš dobro odločitev.

vpis v šolo
Ko zbereš vse odgovore na zastavljena vprašanja, lahko sprejmeš dobro odločitev.

Predavanja potekajo le v popoldanskem času, kar pomeni, da lažje usklajuješ študij z delom, ki ga opravljaš. V primeru, da katero od predavanj zamudiš, lahko doma vse nadoknadiš s pomočjo e-učilnic, kjer imaš na voljo vso gradivo za učenje v elektronski obliki.

Z vpisom v izbran študijski program pridobiš status študenta, kar pomeni, da imaš enake pravice kot študenti v rednem izobraževanju.

Imam dobro novico, saj vpis v študijske programe še vedno poteka.

vpis v šolo
Vpis v visokošolski program poteka do konca septembra, vpisi v višješolske strokovne programe pa so možni do konca oktobra.

Vpis v visokošolski program varstvo okolja je mogoč do konca septembra, vpisi v višješolske strokovne programe pa so možni do konca oktobra. Za vpis potrebuješ originala spričevala, osebni dokument in dve manjši fotografiji, mi pa bomo pomagali pri izpolnjevanju vpisnih obrazcev.

Najdeš nas na eni izmed naših lokacij, v Ljubljani ali Kranju.

BBlog Izobraževanje / 05.06.2020 / Tatjana Čeh Naglič

Izr. prof. dr. Nikola Holeček na B&B Visoki šoli za trajnostni razvoj predava predmet Varstvo pred hrupom in sevanji. Kot vodja raziskovalne enote in ustanovitelj ter vodja laboratorija...

Loading...