Kako do vozniškega izpita v času epidemije? | B&B

BBlog

Avtošola / 12.02.2021 / Mag. Brane Lotrič

Kako do vozniškega izpita v času epidemije?

V šoli vožnje B&B se zavedamo tvoje želje in potrebe po opravljenem vozniškem izpitu za avto, motor, tovornjak ali druge kategorije vozil.

Želimo ti ustreči in te v zahtevnih pogojih popeljati do cilja. Zavedati pa se moramo, da so zaščitni ukrepi zaradi še vedno razsajajočega virusa COVID-19 izredno strogi:
 

Usposabljanje iz teorije - tečaj CPP

Izvedba usposabljanja iz teorije – tečaj CPP, je predvidena v šolah vožnje v Kranju, Radovljici, na Jesenicah in v Škofji Loki med počitnicami, v tednu od 20. 2. dalje. Kot kandidat za voznika moraš biti na usposabljanju iz splošnega dela prisoten štiri dni po 4 šolske ure, iz dodatnega dela pa dan, dva ali štiri, odvisno za katero kategorijo se usposabljaš. Za usposabljanje za izpit za avto skupaj potrebuješ šestdnevno udeležbo.

Poleg splošnih navodil NIJZ, moramo upoštevati tudi sledeče:

  • Udeležba je dovoljena vsem, ki vsak dan pred začetkom predavanj v šoli vožnje predložite negativni izvid testa na prisotnost SARS-CoV-2 (COVID-19) po HAGT ali PCR metodi, ki je opravljen v Republiki Sloveniji in izvid testa ni starejši od 72 ur.
  • Ob vstopu v prostor morate obvezno nositi FFP 2 masko (običajna kirurška maska ali pralna maska ni ustrezna).

 

Usposabljanje iz vožnje

V primeru, da je za tabo že nekaj učnih ur vožnje, lahko nadaljujemo z učenjem. Svojo željo po nadaljevanju sporoči organizatorki usposabljanja v poslovalnici šole vožnje B&B ali svojemu učitelju vožnje, da se dogovorimo za termin.

Če imaš opravljen teoretični del izpita (na izpitni komisiji), z vožnjo pa še nisi začel-a, se za začetek usposabljanja obrni na organizatorko usposabljanja v šoli vožnje B&B.

Poleg splošnih navodil NIJZ, je potrebno upoštevati tudi sledeče:

  • Pred vsako uro (ali sklopom ur) vožnje moraš predložiti izvid z negativnim testom na prisotnost SARS-CoV-2 (COVID-19) po HAGT ali PCR metodi, ki je opravljen v Republiki Sloveniji in izvid testa ni starejši od 72 ur.
  • Med usposabljanjem v vozilu moraš obvezno nositi FFP 2 masko (običajna kirurška maska ali pralna maska ni ustrezna).

Vozniški izpit

Testiranje na prisotnost SARS-CoV-2 (COVID-19) po HAGT metodi

Upoštevajmo, da je testiranje od kraja do kraja možno le ob določenih dnevih in urah, da je včasih potrebno čakanje na testiranje, v vsakem primeru pa tudi na rezultat testa, zato preudarno izberimo lokacijo in čas, ko se odpravimo na testiranje.

V nekaterih dispanzerjih medicine dela, prometa in športa ali drugih zdravstvenih ustanovah je možno tudi samoplačniško testiranje, katerega strošek se večinoma giblje okrog 30 EUR.

Pred dogovorom o začetku usposabljanja se posvetuj z organizatorjem usposabljanja v šoli vožnje B&B ali z učiteljem vožnje, kako v času veljavnosti posameznega testa opraviti čim več ur vožnje.

LOKACIJE MNOŽIČNEGA TESTIRANJA

 

Kaj storiti, če se usposabljanja zaradi prezahtevnih ukrepov ne morem udeležiti?

V kolikor meniš, da ti zahtevani zaščitni ukrepi z vsemi omejitvami (dostopnost ali pogostost testiranja) ta trenutek ne omogočajo udeležbe na tečaju CPP in učnih urah vožnje, prenesi skrb za svoj vozniški izpit na nas in se preko spodnje povezave prijavi na prejemanje novic o dostopnejših pogojih v tvojem kraju. 

O spremembah in prijaznejših možnostih te bomo sproti obveščali in ti zagotovili usposabljanje za vozniški izpit v najkrajšem možnem času v skladu s pričakovanji.

PRIJAVI SE

 

INFORMACIJE

Šola vožnje Kranj
M:
 031 624 000
E: sandra.janc@bb.si

Šola vožnje Škofja Loka
M: 
031 624 666 
E: ela.vidmar@bb.si

Šola vožnje Radovljica
M: 
041 540 015
E: irena.praprotnik@bb.si

BBlog Izobraževanje / 15.09.2020 / Ana Orešnik

Večkrat se zgodi, da študente ob vstopu v referat mimogrede vprašam, kako, da so se odločili za študij v šoli B&B. Ljudje imamo namreč različne razloge in motive, zakaj se odločimo za...