Prihodnost je v varstvu okolja | B&B
Na podlagi sprejetega zakona o ponovnem zaostrovanju ukrepov za zajezitev širitve virusa Covid 19, bodo vse sprejemne pisarne podjetja B&B zaprte od 1. do vključno 11. 4. V tem času bomo dosegljivi preko elektronske pošte in telefona.
NUJNO OBVESTILO! Prikaži več...
Na podlagi sprejetega zakona o ponovnem zaostrovanju ukrepov za zajezitev širitve virusa Covid 19, bodo vse sprejemne pisarne podjetja B&B zaprte od 1. do vključno 11. 4. V tem času bomo dosegljivi preko elektronske pošte in telefona.

BBlog

Izobraževanje / 29.09.2015 / Kaja Kramar

Prihodnost je v varstvu okolja

Šolsko leto za srednješolce se je že začelo, študente pa kmalu čaka ta »težko pričakovani« dan. V tem obdobju nam vedno zmanjkuje časa za nam ljube stvari, pozabimo na zdravo prehrano, včasih kakšna steklenica zaide med mešane odpadke, samo zato, ker je pač bolj pri roki, nam pa se preveč mudi, da bi pazili na ločevanje. Kar naprej se vozimo z avtom, ker je vseeno hitreje kot z javnim prevozom, pa še pripelje nas tik »do vrat«.

S takšnim početjem nič kaj dosti dobrega ne naredimo za naš planet, da bi se otresel negativnih vplivov, ki ga ogrožajo. Če odvržemo eno samo samcato steklenico tja, kamor sodi, poskrbimo za dodatne 4 ure aktivnega (!!!) delovanja žarnice. Ha! Ste to vedeli? No, sama namreč nisem in naslednjič, ko se mi bo mudilo, bom zelo premislila, kam gre določen odpadek, saj se da več kot 80 % vseh gospodinjskih odpadkov reciklirati. Mogoče bom celo večkrat uporabila javni prevoz - z otroki je to pravzaprav lahko zelo zabavno. En poln avtobus namreč nadomesti kar 40 avtomobilov. Ja, res ni potrebe, da greva s sosedo vsaka s svojim avtom v službo, ko pa imava službi narazen slab kilometer.

Po vseh teh informacijah sem se močno zamislila nad našim ravnanjem do okolja in ugotovila, da je poklic okoljevarstvenika poklic prihodnosti. Le z racionalnim ravnanjem s surovinami, recikliranjem in varovanjem Zemlje bomo v prihodnosti lahko funkcionirali, brez strokovnjakov na področjih energetike, ravnanja z odpadki, komunalnih dejavnostih, trajnostnega prometa, prostorskega načrtovanja, gozdarstva, kmetijstva, upravljanja voda, ekološkega turizma in gospodarstva ne bomo mogli obstajati.

Še dobro da ima BB nov visokošolski program Varstvo okolja in še cel mesec vpisuje nove študente. :)

BBlog Izobraževanje / 14.05.2020 / Tatjana Čeh Naglič

Nadaljujemo serijo intervjujev z našimi predavatelji. Tokrat se nam podrobneje predstavlja doktor korporacijskega prava Andrej Friedl, ki nas je prepričal, zakaj temeljno znanje prava...