Kontakt

 

B&B IZOBRAŽEVANJE IN USPOSABLJANJE je družinsko podjetje s 30-letno tradicijo in je eno vodilnih na področju izobraževanja odraslih, usposabljanj s področja cestnega prometa, gradbeništva, varstva okolja in hkrati tudi največja šola vožnje v Sloveniji. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1990, v razmerah, ko je bila zasebna gospodarska pobuda šele na začetkih.

V tistem času je bilo skoraj nemogoče najeti poslovni prostor, iskanje sodelavcev za zaposlitev v zasebnem podjetju pa je bilo podobno iskanju igle v senu in nihče ni verjel v prihodnost družinskih podjetij. Danes ploskamo »startupom«, v tistem času pa napredne ideje, izboljšave in prilagajanje kupcem niso bile zaželene. Verjeli smo svoji viziji, vztrajali in napredovali. Že ustanovitev zasebne šole vožnje leta 1990 je bila preskok miselnosti, toda že po treh tednih poslovanja smo z dveh zaposlenih prešli na štiri. Čez eno leto smo imeli že devet sodelavcev. Ko smo leta 1995 posegli na področje javno veljavnih izobraževalnih programov za pridobitev stopnje izobrazbe po poklicnem programu voznik se je slišalo neverjetno, ob prehodu na srednje strokovno izobraževanje dve leti kasneje so se na nas zgrnile administrativne ovire, ob vlogi za izvajanje višjega strokovnega izobraževanja je bil odpor javnega šolstva že očiten, danes, ob izvajanju visokošolskega strokovnega programa Varstvo okolja pa se lahko pohvalimo, da smo se kot zasebna šola izkazali.

Izobraževanje po popolnoma enakih kriterijih kot javne šole spremlja nacionalna agencija za kakovost v visokem šolstvu. Naša prednost še vedno ostaja v odnosu do strank, do študentov.

Skupaj z vami smo že tri desetletja zaradi vrednot, ki jih gojimo še danes - strpnost, spoštovanje in pošten odnos do strank, poslovnih partnerjev ter sodelavcev. Kolektiv ekipe B&B sestavlja skoraj petdeset redno zaposlenih sodelavcev in okrog stopetdeset visoko strokovnih zunanjih predavateljev, ki v šolo prinašajo znanje iz prakse.

Izobraževalne programe izvajamo v svojih enotah na celotni Gorenjski in v Ljubljani, programe usposabljanj pa na območju vse Slovenije.

V sklopu B&B se na Visoki šoli za trajnostni razvoj lahko izobražujete po programu Varstvo okolja in si pridobite naziv diplomirani okoljevarstvenik.

Na višješolski stopnji vam šola omogočamo pridobitev izobrazbe inženir logistike, inženir strojništva, inženir elektroenergetike ali ekonomist, v šoli B&B pa lahko dokončate tudi srednješolsko izobrazbo.

Z izobraževanjem odraslih omogočamo osebnostni in karierni razvoj tudi tistim, ki iz takih ali drugačnih razlogov srednje, višje ali visoke šole niso dokončali. Preko individualnega izobraževalnega načrta je vsakomur omogočeno nadaljevanje in dokončanje študija na ustrezni stopnji. V okviru šole deluje tudi karierni center, preko katerega vam svetovalci pomagamo napredovati ali spremeniti karierno pot.

Izvajamo tudi programe usposabljanja, preko katerih udeležence usposobimo za zaposljive poklice; poklicni voznik, disponent v logistiki, upravljavec delovne in gradbene mehanizacije, strojevodja,…

V dejavnosti šole vožnje pa B&B po tridesetih letih nabiranja znanj izstopa po kakovosti in doslednosti; še posebej pri zahtevnejših usposabljanjih motoristov, voznikov tovornih vozil in avtobusov.

Skoraj štiritisoč diplomantov na vseh stopnjah študija, tridesettisoč voznikov na naših cestah in neprešteto udeležencev različnih usposabljanj širom Slovenije je potrditev, da se zaposleni v B&B trudimo in delamo v korist strank.

Dokazujemo, da zasebno družinsko podjetje predstavlja vir stabilnosti in napredka. Tako bo ostalo tudi vnaprej.

SKUPAJ DO CILJA. Z vami že 30 let.

Avtor: Branko Lotrič

Oznake: B&B družinsko podjetje Izobraževanje šola vožnje tradicija Usposabljanje
Dobimo se na družbenih omrežjih