Študij, družina in kariera? | B&B
BBlog
Izobraževanje / 26.02.2016 / Katarina Šifrer

Študij, družina in kariera?

Osebni pristop organizatorjev izobraževanja in predavateljev študentkam pomaga, da kljub nosečnosti in materinstvu uspešno študirajo in diplomirajo. Še več – v šoli sklepajo nova poznanstva s kolegicami istih let in podobnih težav. In zakaj je na BB vse to mogoče?

Predavanja potekajo v popoldanskem času

Takrat je lažje dobiti varstvo za otroka. Na naših lokacijah je veliko brezplačno parkirišče in če ste zaposleni v bližini, lahko pred predavanji skočite še domov pogledat, če je vse v redu in prihitite v šolo zadnji hip. Po predavanjih pa ostane čas za kratko večerno druženje s sošolci.

Gradivo v e-obliki, individualni roki

Ne morete na predavanje, ker nimate varstva ali je otrok bolan (takrat je najpomembneje, da ste z njim). Kaj storiti? Na voljo so vam e-učilnice, kjer je dostopna vsa snov v elektronski obliki. Zaposleni v referatu želimo našim študentom čim bolj olajšati študij, zato gradivo za študij pošljemo tudi po pošti. Če se vam na izpitu kaj zalomi in ste neuspešni ali na redni izpitni rok ne morete priti, organiziramo individualni rok. Datum in uro si izberete sami.

Lastne izkušnje

Zaposlene v referatu smo mlade mamice in vemo, kako težko je usklajevati družinske, službene in študijske obveznosti, zato smo vam pripravljene pomagati med študijem tako z nasveti kot tudi pri usklajevanju datumov predavanj, izpitov ter opravljanjem študijskih obveznosti. Ko imate opravke v referatu ali knjižnici BB, vam ni treba iskati varstva. Pripeljite otroke s seboj.

S pridobljenim poklicem postanete zanimivi za delodajalce

V času študija vas spodbujamo k pridobivanju novih delovnih izkušenj, ustreznih glede na izobrazbo, ki jo pridobivate. Ekonomistke v financah, pri trženju in prodaji, organizaciji poslovanja, poslovne sekretarke kot središče podjetja v administraciji in tajništvih, Okoljevarstvenice tako na družboslovnem, kot naravoslovnem področju v vseh javnih in zasebnih podjetjih, inženirke logistike pa v logistiki, ki je center vsakega večjega podjetja. Med pridobivanjem izkušenj boste prepoznale svoje interese in združevale teoretična znanja s praktičnimi veščinami.


»Zelo sem zadovoljna s šolo, z odnosi in s prilagodljivostjo. V času študija sem rodila 3 otroke, a sem zmogla. Vse je bilo tako, kot smo se dogovorili s šolo.« - Jana Vodnik, diplomantka

Motivacija za zaključek študija

Posebno ponosni smo na dejstvo, da je na šoli BB 95 % študentk, ki se jim je v času študija pridružil nov družinski član,  diplomiralo v 60 dneh po končanem izobraževanju. S tem so postavile svojevrsten rekord – so uspešnejše od kolegic in kolegov, ki se s tem dodatnim izzivom niso soočili. Če imaš veliko obveznosti, se hočeš ene znebiti – v najkrajšem možnem času.

Za bodoče mamice organiziramo zagovor diplome v terminu, ki jim ustreza, in nudimo pomoč na vsakem koraku, tudi pri tehničnih vprašanjih, povezanih z diplomo. Medtem ko morajo ostali diplomanti na zagovoru vsebino naloge in odgovore na vprašanja komisije podajati stoje, lahko naše nosečnice sedijo.

Moto zaposlenih v referatu je: »Z osebnim pristopom do diplome, novih poznanstev in osebnega zadovoljstva na šoli BB.« Najbolj veselo je, kadar mamico na podelitvi diplom spremlja naraščaj, ki je bil z njo že na zagovoru diplome.

BBlog Izobraževanje / 16.05.2020 / Rok Levec

Nekaj potovanj sem v svojem življenju že dal skozi, večinoma sem v tujini preživel poletja in jeseni, nikoli pa nisem imel priložnosti v zimskem času oditi v toplejše kraje. Za Erasmus+ sem...

Loading...