Kontakt

ADR usposabljanje

Poklicni vozniki se pri svojem delu srečujete tudi s tovorom, ki predstavlja nevarno blago. Ob tem se vam pogosto zastavlja vprašanje, kdaj ga lahko prevažate brez posebnih pogojev, kdaj pa je potrebno imeti opravljen izpit za prevoz nevarnega blaga, ustrezno opremljeno vozilo ali še kaj več.

 

ADR usposabljanje je namenjeno in obvezno za voznike, ki redno ali zgolj občasno prevažate vse vrste nevarnih snovi, ki jih zakon tako opredeljuje.

Vozniki vozil, ki prevažajo nevarno blago, se morate udeležiti osnovnega usposabljanja. Usposabljanje poteka v obliki tečaja v obsegu 18 pedagoških ur.

Vozniki vozil, ki prevažate nevarno blago v cisternah s prostornino nad 1 m3, se morate udeležiti specialističnega usposabljanje za prevoz nevarnega blaga v cisternah. Usposabljanje traja 12 pedagoških ur, obvezne pa so tudi praktične vaje. 

Vozniki vozil, ki prevažajo nevarno blago razreda 1 (eksploziva) se morate udeležiti dodatnega specialističnega usposabljanja za prevoz nevarnega blaga razreda 1, v obsegu 8 pedagoških ur.

Certifikat o ADR usposobljenosti voznika velja 5 let. Po preteku petih let, vendar še pred iztekom certifikata, morate opraviti obnovitveno usposabljanje, ki je namenjeno posodobitvi znanja. Obnovitveno usposabljanje traja dva dni oziroma polovico časa, predpisanega za začetno osnovno ali začetno specialistično usposabljanje.

Poglej termine

 

Program

  • osnovno začetno ADR usposabljanje (trajanje 3 dni)
  • specialistično usposabljanje za prevoz nevarnih snovi v cisternah (trajanje 1 dan)
  • specialistično usposabljanje za prevoz nevarnih snovi razreda 1 – eksploziva (trajanje 1 dan)
  • obnovitveno usposabljanje – osnovno (trajanje 2 dni)
  • obnovitveno usposabljanje – specialistično

ADR usposabljanje običajno poteka konec tedna (četrtek, petek in sobota) v popoldanskih urah (v soboto dopoldne). V primeru, da se odločite za specialistično ADR usposabljanje, morate opraviti dodatne učne enote.

Po uspešno opravljenem teoretičnem preizkusu znanja, prejmete Certifikat o strokovni usposobljenosti voznikov motornih vozil za prevoz nevarnega blaga, ki velja 5 let.

Pravna podlaga

 

Certifikat

KRITERIJI ZA PRIDOBITEV CERTIFIKATA

Izpit za prevoz nevarnih snovi lahko opravljate, ko dopolnite 21 let in kot samostojni podjetnik ali v okviru drugega podjetja, kjer opravljate delo voznika.

Za uspešno pridobitev certifikata je obvezna prisotnost na teoretičnem delu ADR usposabljanja, obvezna prisotnost na praktičnem delu in najmanj 70 % pozitivnih odgovorov pri teoretičnem preizkusu znanja.

 

Kontakt in informacije

Prijavi se

Petra Krnič

Petra Krnič

Organizatorka usposabljanj

petra.krnic@bb.si 051 395 100
Urška Kerec

Urška Kerec

Organizatorka usposabljanj

urska.kerec@bb.si 051 667 756
Klemen Sušnik

Klemen Sušnik

Organizator usposabljanj

klemen.susnik@bb.si 041 704 497

 

Kaj je tečaj cestno prometnih predpisov (CPP)?

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.