Kontakt

Tudi ti razmišljaš o nadaljevanju študija, pa se ti zdi, da nikoli ni primeren čas za to? Mnogo ljudi ne najde časa za vrnitev v šolo zaradi družinskih ali službenih obveznosti, spet druge ovira strah, ker ne vedo, ali bodo zmogli slediti izobraževalnemu programu ... Če imaš tudi ti podobne zadržke, si na pravem mestu. V tem članku smo zbrali nekaj najpogostejših razlogov za vpis v šolo, ki te bodo opogumili, da se odločiš za ta pomemben korak.

Razlog za vpis v šolo

V Sloveniji je izobrazba pomembna vrednota

Slovenija se po udeležbi v izobraževanju uvršča v evropsko povprečje; skoraj polovica mladih v Sloveniji, starih 19–24 let, pa je vključena v višješolsko in visokošolsko izobraževanje (vir: Stat.si). Ta statistika nakazuje, da nam izobrazba veliko pomeni. Odpira namreč vrata do dobrih delovnih mest in številne druge možnosti, ki pa lahko zaradi pomanjkanja znanja ostanejo nedosegljive.

Včasih je dobro, da v življenju naredimo določene spremembe, saj nam te omogočajo napredek in rast na področjih, ki nas zanimajo. Živimo v času, ko nam je na voljo več možnosti za izobraževanje kot kadarkoli prej. Zakaj jih torej ne bi izkoristili sebi v prid? Odločitev za ta korak morda res ni najbolj preprosta, a je o njej vredno vsaj razmisliti.

 

Kateri so najpogostejši razlogi za vpis v šolo?

Vsak ima svoje interese in življenjske cilje, zato se tudi razlogi za vpis v šolo od človeka do človeka razlikujejo. Kar nekaj pa je takšnih, ki so skupni mnogim. Glede na naše izkušnje izpostavljamo pet tistih, ki največkrat prispevajo k tej odločitvi.

 

1. Karierni napredek

Ljudje se za vpis v šolo najpogosteje odločajo zaradi želje po kariernem napredku. Že res, da dokončana izobrazba ni vedno pogoj za opravljanje vsakega poklica, a največ delodajalcev išče prav zaposlene z določeno izobrazbo. Tisti, ki obvladajo svoje področje, imajo ne le konkurenčno prednost na trgu dela, ampak tudi več možnosti za gradnjo uspešne in izpolnjujoče kariere.

2. Več možnosti izbire poklica

Z diplomo v žepu si bolj zanimiv za potencialne delodajalce in ker imaš na voljo več različnih možnosti za zaslužek, tudi lažje izbiraš, kaj si želiš početi v življenju. Imaš morda kakšne zadržke glede izmenskega dela in dela ob vikendih? Ali pa si nočna ptica in ti najbolj odgovarja delo v nočnih urah? Si take vrste človek, ki rad dela »na terenu«, ali ti bolj ustreza pisarniški način dela? Ustrezna izobrazba ti omogoča, da izbereš poklic, ki ti najbolj ustreza glede na tvoj življenjski slog.

3. Višja plača

Se ti zdi, da v službi sprejemaš veliko odgovornosti in zadolžitev, a tvoja plača ni taka, kot si jo zaslužiš? Potem vsekakor velja razmisliti o vpisu v višjo šolo. Višja izobrazba ti namreč omogoča boljši zaslužek, pa tudi druge ugodnosti in napredovanje na delovnem mestu.

4. Novo znanje in veščine

Če se na svojem delovnem mestu kdaj znajdeš v zadregi, ker ne poznaš določenega področja ali tematike, je vpis v šolo odlična priložnost, da se znebiš nelagodja zaradi pomanjkanja znanja. Tudi, če želiš zgolj poglobiti svoje znanje o trenutnem področju ali preprosto razširiti obzorja, je vrnitev v šolo najboljši način, da se naučiš nečesa novega.

5. Osebnostna rast

Eden izmed pogostih razlogov za vpis v šolo je tudi želja po osebnostni rasti. Ljudje z višjo izobrazbo so običajno bolj samozavestni in bolj zaupajo vase. Če se odločiš za nadaljevanje študija in ta cilj tudi izpolniš, namreč pridobiš vrsto novih znanj in spretnosti, hkrati pa tudi notranje zadovoljstvo.

 

Vpiši se v srednjo, visoko ali višjo šolo B&B

V izobraževalnem procesu ni bližnjic. Je pa pot bistveno lažja, če je ne prehodiš sam. V B&B izobraževalnem centru si vse naše udeležence izobraževanja odraslih prizadevamo spoznati osebno – na podlagi tega jim namreč lahko med šolanjem pomagamo zaključiti študij in pridobiti želeno izobrazbo.

 

10 razlogov za vpis v šolo B&B

V enem izmed naših blogov smo na kratko povzeli tudi 10 razlogov za vpis v šolo B&B. Izvedi več o tem, kako potekajo predavanja in kaj pridobiš, če se odločiš za študij pri nas. Morda pa ti bo ravno ta zapis pomagal sprejeti odločitev, kako naprej.

 

Viri:
Stat.si. Dostopno prek: https://www.stat.si/StatWeb/News/Index/9077
Stat.si. Dostopno prek: https://www.stat.si/StatWeb/Field/Index/9/111

 

Avtor:

Oznake: diploma izredni študij vpis v šolo
Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.