Kontakt

Elektroenergetika je v stoletnem razvoju prešla več razvojnih stopenj, ki so bile vodilo tehnološkega napredka. Ključni stebri elektrogospodarstva: proizvodnja, prenos in distribucija električne energije so dobile sodobne telekomunikacijske tehnologije, informacijsko podporo daljinskega vodenja sistema, gradnje elektroenergetskih objektov. Z liberalizacijo trga električne energije je prodaja električne energije dobila z novimi igralci nove tržne pristope in  storitve. Elektroenergetik se sooča s tehnološkimi, razvojnimi in komercialnimi izzivi sodobnega sveta. Za to so potrebna teoretična in praktična znanja elektroenergetike in interdisciplinarnih ved, usposabljanja in uporaba veščin.

Študijski program

Študijski program elektroenergetike daje strokovna teoretična in praktična znanja za vodenje in upravljanje procesov v elektroenergetiki ter usposabljanju za praktično uporabo strokovnih znanj v delovnem procesu. Zato program elektroenergetike izrazito razvija sposobnost vodenja sodelavcev, poslovnega sporazumevanja, vodenja elektroenergetskih objektov,  organiziranja ter nadzora vzdrževalnih in investicijskih operativnih del na elektroenergetskih napravah.

Kaj dobim?

Slušatelj spozna uporabo orodij načrtovanja in spremljanja projektov, spozna pristope k projektiranju, uporabi tehniških predpisov in dokumentacije ter projektnega vodenja in veščin poslovnega komuniciranja delovnih skupin, oddelkov in obratov. Nauči se uporabljati računalniška programska orodja, prenos informacij v elektroenergetskem sistemu, daljinsko vodenje, meritve, zaščito.

Seznani se z obratovalnimi meritvami, uporabo merilnih instrumentov in sredstev za varno delo. Utrdi znanja in se dodatno usposobi za uporabo programskih orodij za simuliranje digitalnih in analognih sistemov. Seznani se z osnovnimi fizikalnimi principi, ki so potrebni za mehansko dimenzioniranje naprav elektroenergetskega sistema.

V realnem okolju spozna delovanje in vzdrževanje elektroenergetskih naprav. Spozna vrste zaščit za posamezne elektroenergetske naprave, njihovo vlogo pri ščitenju posameznih elektroenergetskih naprav in pomen za kakovostno obratovanje elektroenergetskega sistema. Pozna vodenje elektroenergetskega sistema na sistemski ravni, pri vodenju distribucijskega centra in zanesljivi dobavi pri večjih odjemalcih električne energije, kontroli naprav, stanju obremenitev sistema in analizi obratovalnih podatkov.  Nove tehnologije in digitalizacija v energetiki in industriji prinašata nove izzive na področju trajnostnih sprememb, aktivnega spremljanja rabe energije, optimiranja stroškov, izboljšanja energetske učinkovitosti, zmanjšanja emisij toplogrednih plinov ter prepoznavanja priložnosti za energijske prihranke in tržne storitve.

To so uporabne strokovne vsebine izobraževalnega programa elektroenergetika. Ob vse večjih zahtevah pri načrtovanju, projektiranju, gradnji, obratovanju, upravljanju, tehnološki podpori, prodaji in energetskih storitvah, so koristna in uporabna pridobljena znanja, strokovna razgledanost in uporabna vrednost izobraženih kadrov ter zaposlitvena priložnost.

Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.