Kontakt

 

 

Seznanitev s konceptom trajnostnosti

18.5.2023, ob 16:30

Seznanili se bomo s konceptom trajnostnosti in z izračuni ogljičnega odtisa. Seznanili se bomo tudi s konceptom trajnostnosti in ESG, predpisi- obvezujočimi in neobvezujočimi standardi in okvirji, celostno implementacijo trajnostnega prehoda podjetja ter pasti in izzivi, mednarodni okoljski standardi in certifikati za prikaz trajnostnega, ogljičnim odtisom podjetja in LCA analiza produkta – osnove, zahteve, standardi in razlikovanje metodologij.

Predavateljica: mag. Tina Štrukelj

 

Digitalne aplikacije za vsakodnevno uporabo

23. 5. 2023, ob 10:00

Življenja brez digitalnih storitev si ne znamo več predstavljati, saj nam precej olajšajo življenje in marsikaj lahko storimo kar od doma iz naslanjača. Spoznali bomo programe in aplikacije, ki nam olajšajo opravila in sodelovanje z različnimi institucijami.

Predavateljica: mag. Maja Zalokar

 

Dan za kakovost

26.5.2023, ob 9:00

Predavanje bomo pričeli z delovnim zajtrkom komisije za kakovost in svetovalke za kakovost. Sledila bo predstavitev "Sistematične skrbi za kakovost zaposlenim" in delavnica na temo "Kakovostna izvedba študija na daljavo". 

Predavateljica: mag. Maja Zalokar

 

Postavljanje ciljev

29. 5. 2023, ob 17:00

Ciljna orientiranost je eden izmed temeljnih principov uspešnosti. Cilji so naša vodila, dajejo nam občutek varnosti, povečujejo motivacijo in učinkovitost. Četudi se zavedamo prednosti ciljne naravnanosti, se nam lahko zgodi, da zastavljenih ciljev ne uspemo uresničiti, kar lahko deluje demotivirajoče. Zato ni nepomembno, na kakšen način si postavimo cilj.

Predavateljica: Anja Gorše

 

Sončne elektrarne

30. 5. 2023, ob 17:00

Vse popularnejša tema je tema o obnovljivih virih energije. Možnosti izkoriščanja obnovljive sončne energije za proizvodnjo električne energije so sončne elektrarne. Povpraševanje po solarnih fotovoltaičnih sistemih (sončnih elektrarnah) kot samooskrbnih sistemih za pridobivanje električne energije in splošnem zavedanju, da lahko izkoriščamo obnovljivo energijo, narašča tudi v domačih gospodinjstvih. Poudarek bo na informacijah, ki bodo koristne pri vključitvi lastnega fotonapetostnega sistema v skupno električno omrežje. Pregledali bomo tudi tiste podrobnosti o tehnologiji in namestitvi fotovoltaičnega sistema, ki nam bodo v pomoč pri odločitvi ali se je smotrno odločiti za tako investicijo.

Predavatelj: mag. Marko Zivlakovič

 

Kako se hitro naučiti in znanje suvereno pokazati

31.5.2023, ob 9:00

Vzame učenje vašim otrokom ali vam preveč časa? Vas zmrazi ob misli na izpit ali kontrolno nalogo? S težavo pristopite k učenju? Delavnica vas bo popeljala skozi temeljne principe učinkovitega učenja. Izvedeli boste, kateri predpogoji morajo biti izpolnjeni za uspešno, hitro in dolgotrajno pomnjenje. Če imate zmotna prepričanja o sebi, svojih zmožnostih in učenju, vam še tako uspešna strategija ne bo pomagala. Zato prepoznajte tudi svoje ovire, ki vam jemljejo motivacijo do učenja. Skozi teorijo in praktične vaje boste nato spoznali preizkušeno strategijo učenja. Izvedeli boste tudi, zakaj je pavza pri učenju tako pomembna. Prikazali bomo različne metode, ki jih vključimo v strategijo in so primerne za različne tipe učencev. Ugotovili boste, kateremu tipu pripadate vi in kakšna motivacija podpira vas pri učenju. Pridobili boste orodje, kako zmanjšati stres in tremo pred izpitom. Znali boste stopiti v stanje, ko boste lažje pristopili k učenju in znanje bolj suvereno izkazali. Delavnica je primerna za dijake, študente, starše in učitelje.

Predavateljica: Nataša Lah

 

ANGLEŠKA TERMINOLOGIJA V LOGISTIKI – veščine poslovnega komuniciranja v strokovni terminologiji

1. 6. 2023, ob 16:30

Delavnica je namenjena spoznavanju in usvajanju angleške terminologije v logistiki, razvijanju veščine učenja in uporabe terminologije ter razvijanju komunikacijskih veščin v tujem jeziku v govornem sporazumevanju na področju logistike.

Predavateljica: Kristina Brumat

 

ANGLEŠKA TERMINOLOGIJA IN POSLOVNI JEZIK V EKONOMIJI – veščine poslovnega komuniciranja v strokovni terminologiji

6. 6. 2023, ob 16:30

Delavnica je namenjena spoznavanju in usvajanju angleške terminologije ter poslovnega jezika v ekonomiji, razvijanju veščine učenja in uporabe terminologije ter razvijanju komunikacijskih veščin v tujem jeziku v govornem sporazumevanju na področju ekonomije z usvajanjem uporabe primernega registra v poslovnem komuniciranju.

Predavateljica: Kristina Brumat

 

Najprej spremenite sebe in spremenil se bo svet

7. 6. 2023, ob 19:00

Bi postali bolj srečni, boljši starši, boljši partnerji, boljši sodelavci, boljši vodje? Bi povečali vašo motivacijo in hitreje dosegli cilje? Bi radi spoznali, kakšni so vaši potenciali in vaše ovire, da bi se lahko premaknili naprej v odnosih ali karieri? Svoje izkušnje, sposobnosti in znanja opremite s preizkušenimi orodji nevrolingvističnega programiranja in postanite odličen komunikator, uresničite svoje želje ter dvignite svoje počutje, medosebne odnose in profesionalni razvoj na višjo raven. Postanite certificiran NLP Praktik.NLP Praktik je mednarodni izobraževalni program, v katerem udeleženci pridobijo znanja in veščine za izboljšanje komunikacijskih spretnosti za osebni in profesionalni razvoj. Nova znanja so vam v podporo na vseh področjih življenja. Naučili se boste prepoznati svoje kvalitete in upravljati s svojimi notranjimi stanji, bolje razumeti sebe in druge, odpraviti tremo, stres, vplivati na ljudi, postaviti cilje in jih dosegati. Razmišljati boste začeli drugače in zato bodo tudi vaši rezultati drugačni.

Predavateljica: Nataša Lah

Vsi dogodki so brezplačni.

PRIJAVI SE

 

Lokacije

B&B izobraževalni center, Ljubljanska cesta 30, Kranj

Izobraževalni center B&B, Letališka cesta 16a, 1000 Ljubljana

Dobimo se na družbenih omrežjih