Kontakt

Podaljšanje kode 95

Ste že preverili veljavnost vaše kode 95? Številnim imetnikom kode 95 je potekla veljavnost 10. 9.2019. Da jo boste lahko podaljšali in pri tem ne boste v prekršku, je potrebno pridobiti spričevalo o opravljenih obveznostih rednega usposabljanja v obsegu 35 ur.

Program

Redno usposabljanje je obvezno in ga morate opraviti vsakih pet let v obsegu 35 ur ali vsako leto v trajanju najmanj 7 ur. Usposabljanje morate opraviti pred iztekom veljavnosti spričevala, ki potrjuje redno usposabljanje.

Redno usposabljanje se izvaja v obliki obiskovanja obveznega tečaja in praktične izvedbe zahtvanih ciljev po katalogu znanj, potrebnih za pridobitev temeljnih kvalifikacij in izvajanje rednega usposabljanja.

Preverite datum veljavnosti na svoji kartici voznika in se udeležite usposabljanja že v tem tednu.

Unikatno-ime-za-slide...--da-se-lazje/hgv-lorry-driver_2

Tudi tokratno predavanje je bilo zanimivo, predavatelja pa strokovna in prijetna. Za enkrat imam usposabljanja opravljena.

Če ne prej, se spet vidimo konec leta 2019 na usposabljanju RU-2020.

Niko B.

Unikatno-ime-za-slide...--da-se-lazje/istockmedium

"Obvezni tečaj in praktična izvedba sta bila koristna. Osvežiš znanje."

Albin, Jesenice

Unikatno-ime-za-slide...--da-se-lazje/dsc-edit_petra_krnic

"Redno usposabljanje je obvezno in ga morajo kandidati opravljati vsakih pet let v obsegu 35 ur ali vsako leto v trajanju najmanj 7 ur."

Petra Krnič, organizatorka usposabljanj

Postopek

Kandidati se lahko odločijo, da opravljajo redno usposabljanje vsako leto, trajati pa mora najmanj sedem ur skupaj. Usposabljanje se izvaja v petih programih. Vozniki, ki v tekočem letu na novo pridobijo temeljno kvalifikacijo voznika in se odločijo za letna usposabljanja, začnejo usposabljanje naslednje leto po opravljeni temeljni kvalifikaciji.

Spričevalo

Ko kandidat konča 35 - urno redno usposabljanje, mu pooblaščeni center, ki je izvedel zadnje 7 - urno usposabljanje, na podlagi predloženih originalov vseh pet potrdil o opravljenih ustreznih rednih usposabljanjih izda spričevalo, ki potrjuje opravljeno 35 - urno redno usposabljanje.

Če v petletnem obdobju veljavnosti temeljne kvalifikacije voznik kateregakoli usposabljanja po programih, ki so se v preteklih letih že izvajali, ne opravi, opravi usposabljanje za vse programe, ki jih v tem času še ni opravil.

Pretečena veljavnost kode

Vozniki katerim veljavnost te kode poteče, in je ne podaljšajo pravočasno, morajo za podaljšanje imeti opravljenih 35 ur rednega usposabljanja po programih določenih za pet let nazaj, šteto od leta v katerem želi voznik ponovno podaljšati veljavnost kode Evropske unije (»95«).

Vozniki, ki se ne odločijo za letno usposabljanje, opravijo usposabljanje za vseh pet programov v zadnjem letu preden jim poteče veljavnost kode Evropske unije (»95«).

Pravna podlaga

Petra Krnič

Petra Krnič

Organizatorka usposabljanj

petra.krnic@bb.si 051 395 100

Prijava

Dr. Matjaž Štor: logistika potrebuje sveže ideje
Z vami že 30 let

Z vami že 30 let

Poglej več
Direktorjev pogled

Direktorjev pogled

Preberi več
Zakaj B&B?

Zakaj B&B?

Poglej več

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.