Kontakt

Podaljšanje kode 95

Na podlagi rednega usposabljanja se poklicnim voznikom podaljša koda 95 za 5 let ali za posamezno leto. Tečaj poteka v obliki predavanja. Udeležiti se morate predavanja za določeno leto, ki obsega 7 ur. Po vsakem predavanju prejmete potrdilo s katerim izkazujete, da ste se udeležili usposabljanja. Vsebina predavanja je določena s strani ministrstva za infrastrukturo.

Če se odločite za obnavljanje kode 95 na vsakih 5 let, zberete 5 potrdil za zahtevana leta, zadnji izvajalec pa vam izda spričevalo s katerim na upravni enoti podate vlogo za podaljšanje kode “95”.

Prijavi se

Program

Redno usposabljanje je obvezno za vse poklicne voznike. Opraviti ga morate vsakih pet let v obsegu 35 ur ali vsako leto v trajanju najmanj 7 ur. Usposabljanje morate opraviti pred iztekom veljavnosti spričevala, ki potrjuje redno usposabljanje.

Redno usposabljanje se izvaja v obliki tečaja po predpisanem programu za podaljšanje kode 95.

Preveri datum veljavnosti kode 95 in se prijavi na usposabljanje že v tem tednu.

Poglej termine

 

Postopek

Redno usposabljanje je možno opravljati vsakih pet leto za pet let nazaj ali vsako leto sproti, posamezno usposabljanje mora trajati najmanj sedem ur skupaj.

Koda 95 velja eno leto od dneva opravljene temeljne kvalifikacije, potem so za obnovitev potrebna redna usposabljanja. 

 

Spričevalo

Ko kandidat konča 35 - urno redno usposabljanje, mu pooblaščeni center, ki je izvedel zadnje 7 - urno usposabljanje, na podlagi predloženih originalov vseh pet potrdil o opravljenih ustreznih rednih usposabljanjih izda spričevalo, ki potrjuje opravljeno 35 - urno redno usposabljanje.

Če v petletnem obdobju veljavnosti temeljne kvalifikacije voznik kateregakoli usposabljanja po programih, ki so se v preteklih letih že izvajali, ne opravi, opravi usposabljanje za vse programe, ki jih v tem času še ni opravil.

 

Pretečena veljavnost kode

Vozniki katerim veljavnost te kode poteče, in je ne podaljšajo pravočasno, morajo za podaljšanje imeti opravljenih 35 ur rednega usposabljanja po programih določenih za pet let nazaj, šteto od leta v katerem želi voznik ponovno podaljšati veljavnost kode Evropske unije (»95«).

Vozniki, ki se ne odločijo za letno usposabljanje, opravijo usposabljanje za vseh pet programov v zadnjem letu preden jim poteče veljavnost kode Evropske unije (»95«).

 

Pravna podlaga

 

 

Prijava

Prijavi se

Petra Krnič

Petra Krnič

Organizatorka usposabljanj

petra.krnic@bb.si 051 395 100
Klemen Sušnik

Klemen Sušnik

Organizator usposabljanj

klemen.susnik@bb.si 041 704 497
Urška Kerec

Urška Kerec

Organizatorka usposabljanj

urska.kerec@bb.si 051 667 756
Ali si lahko privoščim izredni študij?

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.