Kontakt

 

Razstava, ki nas ne pusti hladne

Podnebne spremembe, pojav, ki se nam je še pred leti zdel kot znanstvena fantastika, je danes med nami še kako prisoten. ˝To se me ne tiče, ˝brezveze˝, sam ne morem nič spremeniti˝, takšno je prepogosto razmišljanje posameznikov o podnebnih spremembah danes, kljub zlatemu in znanemu pravilu, da se vsaka sprememba začne najprej prav pri nas samih. Dober primer je Greta Thunberg, običajna najstnica s Švedske, ki se je kmalu začela zavedati pomembnosti ohranjanja okolja in povzdignila svoj glas. Postala je prepoznavna okoljevarstvena aktivistka, ki sedaj povezuje številne isto misleče ljudi po svetu, ki se zavedajo pomena ohranjanja okolja in posledic podnebnih sprememb.

Ker se tudi v družbi B&B trudimo misliti in delovati trajnostno ter ozaveščati o aktualni problematiki, si lahko v naših prostorih ogledate razstavo o življenju v času podnebnih sprememb, ki je nastala pod okriljem Umanotere – Slovenske fundacije za trajnostni razvoj, z naslovom Na vroči strani Alp. Glavni namen razstave je prikazati, kako podnebne spremembe predstavljajo resno grožnjo življenju, kot ga poznamo danes. Vendar pozor! Ni še vse izgubljeno, še vedno lahko ublažimo posledice podnebne krize in se taki prihodnosti izognemo.

Sprehod skozi razstavo  Na vroči strani Alp, ki je na ogled v naših prostorih na Laborah, do 30. novembra 2021, nam slikovno in opisno prikaže dogajanje v slovenskem prostoru ob koncu 21. stoletja v primeru nadaljevanja obremenjevanja našega okolja. Torej prikazuje spremembe ne v daljni prihodnosti, ampak že v prihodnosti naših otrok. Razstava je vsekakor vredna ogleda. Če si je ne morate ogledati pri nas, lahko storite tudi virtualno

In kaj se nam obeta, če ne spremenimo pritiskov na okolje?

  • Bolj vroča poletja, močnejše suše, obilnejše padavine,
  • višja gladina morja,
  • vse zahtevnejše obdelovanje zemlje,
  • spreminjanje gozdov,
  • vročina in nove bolezni bodo ogrožale zdravje prebivalstva,
  • potreba po selitvi prebivalstva.

Prepričana sem, da si nihče izmed nas ne želi sprememb, ki jih napovedujejo strokovnjaki, in katerih glavni vzrok so nespametna delovanja človeške družbe. Zato razmislimo in kot posamezniki ukrepajmo še danes, saj je lahko jutri že prepozno.

Postanite del spremembe!

Avtor: Natalija Plankl

Oznake: Na vroči stran Alp podnebne spremembe razstave Umanotera Varstvo okolja
Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.