Kontakt

Super, danes se odpravljam proti Zelenici in naprej. Ne vem še točno, kam, ker ne poznam poti. »Danes greva pa na Pavc, to je vse, kar sem izvedela od kolega. Pa sem si rekla:  »Prav, zakaj pa ne.«

Kar hitro se vzpenjava po poti med borovci, kjer začutim močan vonj po storžih, ki so ravno prav zreli za zdravilni napitek. Vzamem si malo počitka in jih naberem, ob tem pa me zmoti vreča smeti na tleh. »Le kdo ne pozna bontona v gorah?« Naj bo to moj prispevek za čisto okolje, si rečem, ko odnesem smeti s seboj – najprej na vrh, potem še dol.

Da ne bi zamudila lepšega dela pogleda v dolino, se podvizam in odpravim naprej. Znajdeva se na ozki poti, kjer se skupina planincev  že vrača v dolino. Kar na hitro me preide misel in hkrati vprašanje. Kdo ima na tej poti prednost? Katero pravilo velja?  Hitro ugotovim, da smo planinci iznajdljivi in ni treba veliko, da se zmenimo, kdo gre prvi. Brez pomisleka se umakneva s poti in prijazno pozdraviva vse, ki so že vračajo v dolino. »Krasno je tam gor, kar pohitita,« mi nekdo po tihem prišepne.

Hitro prispeva pod vrh. Pogled nanj je vreden vsega truda. Čaka naju pa še zadnji vzpon. Z vrha se spušča skupina planincev, ki naju očitno niti ne pričakujejo. Že se vzpenjava po železni vrvi  navzgor. Znajdeva se v situaciji, ki jo morava na hitro rešiti. Sredi stene na ozkem predelu morava obiti skupino planincev. Kdo ima tokrat zeleno luč? Mudi se nama, ker želiva ujeti prelepi pogled. Glede na to, da sva dva, njih pa približno petnajst, se obrneva in spustiva po steni navzdol. Planinci se razveselijo lepe geste. Tako, sedaj pa brž na vrh, sem si rekla … in res prideva na vrh … to pa je trenutek, ko ti zastane dih … pozabiš na vse, kar se je na poti do vrha dogajalo … zadihaš svež gorski zrak, ki te napolni z dodatno energijo … Pozabiš na vrvež v dolini, pozabiš  v glavnem na vse, kar se dogaja na nižji nadmorski višini od tebe …In to uživaš v zavedanju, da si danes že naredil nekaj za okolje in za sočloveka.

»Bodimo tudi v dolini v prometnih situacijah strpni in prijazni do sovoznikov.«

Oznake: Av BB gore izleti križišče logistika Promet prometne situacije prosti čas strpnost v prometu vozniki
Dobimo se na družbenih omrežjih
Z vami že 30 let

Z vami že 30 let

Poglej več
Direktorjev pogled

Direktorjev pogled

Preberi več
Zakaj B&B?

Zakaj B&B?

Poglej več

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.