Kontakt

Tudi letos se pridružujemo nacionalni kampanji TVU (teden vseživljenjskega učenja) in odpiramo okna učenju za življenje.

Izberite teme, ki vas zanimajo in se udeležite številnih dogodkov, ki bodo potekali od 10. maja pa vse do 30. junija.

Res je: teden vseživljenjskega učenja se je zaradi čudovitega sodelovanja stotin ustanov, skupin in posameznikov in podaljšal v tedne. Slovenija, učeča se dežela in mi z njo bomo drugo leto praznovali že 25 let projekta. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije in z njim spodbujajo radovednost, učenje in prenos znanja v vseh življenjskih obdobjih – ne glede na vloge, ki jih posameznik ima. V nekem trenutku kot učeči, v drugem kot učitelj.

V šoli BB bomo v sklopu TVU izpeljali letos kar trinajst brezplačnih dogodkov. Dobrodošli, da se jih udeležite in s seboj pripeljete prijatelje, znance in sorodnike.

Dogodki se bodo odvijali na Ljubljanski cesti 30 v Kranju (Labore).

Potrebna je prijava na referat@bb.si ali preko telefona 04 280 83 04.

PROGRAM

Wordove zvijače

Izvajalec: Maja Zalokar
Termin: 14. 5. 2019 ob 10. uri

Predstavljeno bo veliko pametnih funkcij in uporabnih bližnjic. Spoznali bomo, kako učinkovito uporabiti Word pri urejanju dokumenta. Delavnica je namenjena vsem, ki bi radi spoznali zvijače Worda.

 

Od kod prihaja moja hrana in kako zmanjšati količino zavržene hrane

Izvajalec: ADRA Slovenija
Termin: 14. 5. 2019 ob 16.15

Skozi delavnico bodo udeleženci spoznali Cilj trajnostnega razvoja 12: Odgovorna proizvodnja in poraba. Udeleženci bodo vključeni v delavnico, kjer bomo skupaj razpravljali in spoznali proces od pridelave do končnega uporabnika na primeru vsakodnevne surovine. Skozi ta proces bomo spoznali različne življenjske pogoje pridelovalcev glede na različne oblike proizvodnje in trgovine. Ob enem bomo pa v drugem delu spoznali tudi praktične nasvete kako zmanjšati količino zavržene hrane, tudi z odličnimi recepti.

 

Kako obogatiti hrano z lepo energijo?

Izvajalec: Katja Šuštar
Termin: 14. 5. 2019 ob 17:30

Kratek opis: Katja Šuštar bo predstavila, kako čustva in energija ob pripravi hrane vplivata na kakovost prehranjevanja. Dobrodošli vsi, ki želite pripraviti polnovreden obrok s pravo energijo.

 

Kako izboljšati produktivnost na delovnem mestu?

Izvajalec: Tomaž Kurtalj
Termin: 15. 5. 2019 ob 17. uri

Kratek opis: Masaža sprosti telo in duha. Spoznali boste lahko nekaj praktičnih nasvetov glede sprostitve telesa.

 

LinkedIn – sodobno komuniciranje v poslovnem svetu

Izvajalec: Tatjana Čeh Naglič
Termin: 16. 5. 2019 ob 9. uri

Zakaj zapravljati čas za še eno družabno omrežje in kaj imam jaz lahko od tega? Kako urediti svoj profil in kako se izogniti najbolj pogostim napakam pri uporabi? Kako ustvariti zaupanje in nove poslovne priložnosti? Dogodek je namenjen zaposlenim, ki profila še nimajo ali so z uporabo šele pričeli.

 

Excelove zvijače

Izvajalec: Maja Zalokar
Termin: 16. 5. 2019 ob 16. uri

Predstavljeno bo veliko pametnih funkcij in uporabnih bližnjic. Spoznali bomo, kako učinkovito uporabiti Excel pri urejanju preglednic in pripravi analiz. Delavnica je namenjena vsem, ki bi radi spoznali zvijače Excela.

 

Kakovost ustvarjamo vsi – predstavitev aktivnosti v BB izobraževalni organizaciji

Izvajalec: Maja Zalokar
Termin: 17. 5. 2019 ob 15. uri

Delavnica je namenjena vsem, ki želijo izvedeti, kako pomembno je zagotavljati in ugotavljati kakovost v izobraževalni organizaciji.

 

Učne težave ter oblike pomoči

Izvajalec: Ana Orešnik
Termin: 20. 5. 2019; ob 16:00

Različne učne težave lahko ovirajo učinkovito učenje. Doživljanje neuspeha se lahko odraža v slabi samopodobi, zmanjševanju motivacije za učenje in vedno večji izobraževalni neuspešnosti.

Seznanili se bomo s ključnimi strategijami dela za kvalitetnejše poučevanje, podporo in pomoč učencem z učnimi težavami.

Dogodek je namenjen vsem, ki želijo izboljšati svoj učni uspeh in staršem, ki bi radi pomagali svojim otrokom pri izboljšanju šolske uspešnosti.

 

Družbena odgovornost do ljudi in okolja - priložnosti za trajnostni razvoj

Izvajalec: ADRA Slovenija
Termin: 21. 5. 2019 ob 18. uri

Kratek opis: V delavnici se bo predstavilo kaj pomeni Družbena odgovornost in aktivnost v smeri trajnostnega razvoja, ter se predstavilo na katerih od teh področij deluje ADRA Slovenija. Udeleženci bodo povabljeni k razpravi in 'brainstormingu' o tem, kje lahko sami v svojem lokalnem okolju pokažejo družbeno odgovornost ter kako svoje otroke in vnuke vzgajajo v tem duhu. Spregovorilo se bo tudi o posledicah, v kolikor državljani ne postanemo aktivni v skrbi za druge ter trajnostnemu razvoju.

 

Priprave in izvedba: svetovno kuharsko tekmovanje - Luxemburg 2018 od A do Ž

Izvajalec: Davor Družinec
Termin: 28. 5. 2019 ob 17. uri

Kratek opis: Davor Družinec bo predstavil, na kaj vse je potrebno biti pozoren pri pripravah na tovrstna tekmovanja najvišjega nivoja (Villeroy & Boch Culinary World Cup 24.-28. november 2018). Specialist za skulpture (na tekmovanju je pripravljal čokoladno violino in rog) bo razkril nekaj skrivnosti predpriprav, trikov pri prevozu večjih skulptur in … pridružite se nam in izvedeli boste, kako so z ekipo osvojili bronasto medaljo. Vabljeni vsi, ki jih zanimajo kuharska tekmovanja in slaščičarske skulpture.

 

Kaj mobing je in kaj resnično ni?

Izvajalec: Tatjana Čeh Naglič
Termin: 29.5. 2019 ob 16. uri

Kratek opis: Kako ukrepati in kako postati zaveznik v boju proti mobingu? Vabimo vse, da z nami soustvarjate prijetnejša delovna mesta prihodnosti. Dogodek je namenjen zaposlenim, sicer pa so dobrodošli vsi.

 

Zmagovalni življenjepis in prijava na zaposlitev

Izvajalec: Tatjana Čeh Naglič
Termin: 5. 6. 2019 ob 16. uri

Kratek opis: Je res življenjepis najbolj pomembna stvar pri prijavi na delovna mesta? Kaj sodi vanj in kaj ne? Kaj pritegne pozornost delodajalca in kako se uspešno predstaviti v prijavi? Dobrodošli vsi, ki iščete nove delovne izzive ali o njih še razmišljate. S seboj lahko prinesete svoj življenjepis in prijavo. Šlo bo tudi brez tega.

 

Kaj lahko starši storimo, da olajšamo poklicno odločitev otrok?

Izvajalec: Tatjana Čeh Naglič
Termin: 19. 6. 2019 ob 16. uri

Kratek opis: Kaj so pogoste napake, ko želimo pomagati in kako se jim izogniti, ko gre za prihodnost otrok? Pogovorna skupina. Dogodek je namenjen staršem.

Dobimo se na družbenih omrežjih