Kontakt

1. Čisto okolje

Čisto okolje je bistvenega pomena za zdravo življenje. Radi imamo neokrnjeno naravo in jo izkoriščamo za športne aktivnosti.

2. Onesnaženost

Če zanj ne bomo skrbeli – bo postalo onesnaženo in vse to bo vplivalo na naše počutje in zdravje.

3. Stabilno vreme

Želimo si stabilno vreme in štiri letne čase.

4. Brezplačna voda

Želimo si biotsko raznovrstnost, kvalitetno hrano, pitno vodo, čist zrak - vse to zaenkrat še brezplačno. Ne maramo ustekleničene vode, velike količine odpadkov, smoga v ozračju, pozidana kmetijska zemljišča, smeti ob cestah in ob poteh.

5. Prihodnje generacije

Vse to želimo tudi našim vnukom, čeprav število ljudi na našem planetu hitro narašča.

6. Zemlja je naš dom

Ker je Zemlja naš dom in si želimo, da bi vsaj taka, z vsemi dobrinami, ostala, je prav, da pridobimo znanja s področja varstva okolja.

7. Upravljanje z okoljem

Prav je, da se ukvarjamo z raziskovanjem vplivov na okolje, še bolj potrebno pa je, da okolje tudi razumemo, predvsem, da znamo upravljati z njim.

8. Poklicni izziv

Veščine in znanja s področja varovanja okolja lahko pridobimo s študijem na B&B Visoki šoli za trajnostni razvoj. S področja trajnostnega razvoja okoljske politike - energetike, ravnanja z odpadki, komunalne dejavnosti, trajnostnega prometa, spremljanja, upravljanja, poznavanja okoljskih sistemov, prostorskega načrtovanja, varstva tal, zraka in vod, gozdarstva, kmetijstva in ekološkega turizma so gospodarske panoge, v katere se vlaga dodatna skrb in pozornost. Več ko proizvedemo in odvržemo, več moramo vrniti v okolje; bolj ko vplivamo na okolje, več napak iz preteklosti moramo odpraviti. Bolj ko smo okoljsko urejeni, več ugleda imamo. Varstvo okolja predstavlja poklicni izziv. S pridobljenim strokovnim znanjem bomo razumeli temeljne probleme trajnostnega razvoja in v tem kontekstu še posebej problematiko varstva okolja ter razvili sposobnost raziskovanja in odgovarjanja na vedno bolj zapletena razvojna vprašanja družbe.

9. Poklic prihodnosti

Število podjetij v panogah, ki imajo vpliv na okolje, narašča, zato se povečuje potreba po zaposlovanju na tem področju. Zaradi vse večjega števila delovnih mest, povezanih z varstvom okolja, to področje predstavlja tudi odlično priložnost za zaposlitev ali napredovanje na delovnem mestu.

10. Praktične izkušnje, dopolnitev znanj in kompetenc

Študij varstva okolja je primeren za vse, ki nam delovna področja, povezana z varovanjem okolja in vplivi nanj, predstavljajo izziv. Vsem, ki ne prihajamo iz delovnih sredin, povezanih z varstvom okolja, bo B&B visoka šola skušala zagotoviti čim več praktičnih izkušenj na delovnih področjih, ki jih diplomant varstva okolja mora poznati. Kdor pa na področju varstva že dela, pa študij predstavlja dopolnitev praktičnih znanj, ki nam dajejo dodatne kompetence na delovnem mestu.

Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.