Kontakt

Nikoli ni prepozno!

Prav nič hudega ni, če ti še ni uspelo diplomirati. Če si ostal nekje na začetku, na sredini ali pa tik pred koncem in ti je sprememba izobraževalnega sistema v bolonjski sistem preprečila zaključek.

Nikoli ni prepozno. Najpomembneje je, da želiš zaključiti. Kjer je volja, je tudi pot. Organiziraj si čas za to pot in pripravi načrt do cilja.

Znanje, pridobljeno tekom študija, ne glede na to, kdaj je to bilo, ti bo na tej poti koristilo. Morda sploh ni zastarelo, vsekakor pa bo odličen temelj za pridobivanje novih znanj in kompetenc,ki jih potrebuješ v današnjem času in okolju. Pridobljeno znanje in stopnjo izobrazbe lahko unovčiš pri iskanju nove zaposlitve ali napredovanju na delovnem mestu. Navsezadnje lahko stopiš tudi stopnico višje na plačilni lestvici.

Odrasli z izkušnjami razmišljamo pragmatično: študiramo, da bi se nekaj naučili in potem znanje prenesli v prakso. Imamo delovne izkušnje, kar pomeni, da povezujemo teorijo s praktičnimi primeri, torej študiramo lažje. Zelo dobro razumemo, da se učimo za življenje. Pridobljene informacije želimo uporabiti pri reševanju vsakdanjih zasebnih in poslovnih izzivov. Na podlagi vseh svojih izkušenj smo suvereni pri iskanju informacij.

Kako premagati strah

in ponovno doživeti uspeh v šolskih klopeh?

  • Premisli, kateri izobraževalni program je ustrezen zate – naj dopolni tvoje izkušnje in obstoječa znanja, kompetence in veščine.
  • Pridobi potrdilo o do sedaj opravljenih študijskih obveznostih.
  • V šoli B&B bomo preverili vsebine in priznali primerljive obveznosti.
  • Seveda bomo priznali tudi sorazmerni delež šolnine.
  • Skupaj bomo pripravili izobraževalni in karierni načrt.
  • Organizirali bomo urnik, ki je primeren za odrasle zaposlene.
  • Izpite lahko opravljaš individualno, v času, ki ti ustreza.

Več znaš, več veljaš!

Več kot znaš, več si vreden na trgu dela. Znanja ti res nihče ne more vzeti. Ko dosežeš cilj in opraviš preverjanje, se počutiš kompetentnejše in osebnostno močnejše. Lažje si postaviš svojo ceno na trgu dela.

 

Ne odlašaj, oglasi se – skupaj zagotovo pridemo do cilja.

Avtor: Maja Zalokar

Oznake: Izobraževanje
Dobimo se na družbenih omrežjih