Kontakt

Angleščina je najpogosteje govorjeni jezik na svetu – v letu 2021 je angleško govorilo kar 1,35 milijarde ljudi po vsem svetu (Vir: Statista). Število maternih govorcev angleščine iz leta v leto narašča, hkrati pa tudi število tistih, ki jim je angleščina tuji jezik. Preveri, kako lahko znanje enega izmed najpomembnejših jezikov na svetu koristi tudi tebi.

angleščina

 

Angleščina ti lahko odpre vrata v svet

»Meje mojega jezika so meje mojega sveta,« je nekoč zapisal filozof Ludwig Wittgenstein. Tisti, ki govorijo angleško, se laže sporazumevajo z drugimi ljudmi ter brez težav spremljajo tuje medije in literaturo. Angleščina je tudi najpogosteje govorjeni jezik v akademskem in profesionalnem okolju, zato je mnogih državah del obveznega predmetnika v osnovnih šolah. Angleščina je tudi jezik visokošolskega izobraževanja, kar študentom po vsem svetu omogoča dostop do enakih informacij.

Omogoča ti tudi karierni napredek

Znanje angleščine ti lahko odpre marsikatera vrata in ti omogoči, da razširiš svoj svet. Dostopaš lahko do večjega števila informacij – predvsem na internetu, kjer je največ vsebine dostopne prav v angleščini. Znanje angleškega jezika pa ti omogoča tudi več možnosti za zaposlitev in karierni napredek. Ker vedno več delovnih mest zahteva znanje angleškega jezika, imajo ob prijavi običajno prednost tisti, ki ga razumejo in se znajo sporazumevati v njem.

Angleščina je nepogrešljivi zaveznik tudi v tujini. Ker ta mednarodni jezik govorijo po vsem svetu, ti lahko že vsaj poznavanje osnovnih fraz in izrazov močno olajša dopustovanje ali službeno pot izven meja naše države. Z znanjem tega jezika dobiš priložnost za osebnostno rast in večjo samozavest, poveča pa se tudi tvoje notranje zadovoljstvo.

3 nasveti za učenje angleščine

Angleški jezik ni tako razširjen kar brez razloga – gre za to, da se ga je razmeroma lahko naučiti. Za razliko od slovenščine na primer nima dvojine, je spolno nevtralen jezik in ima razmeroma preprosto slovnico. Dodatna prednost učenja angleščine pa je ta, da veliko angleških besed zagotovo že poznaš, saj so podobne ali celo enake tudi v slovenščini – na primer: hotel, banka, bar, park, radio, internet, alkohol, jeans in podobno.

1. Začni z osnovami

Angleščine se lahko začneš učiti z besedami, ki smo jih opisali zgoraj, ali pa se za začetek naučiš abecede in izgovorjave črk. Najlažji način za usvajanje novih črk je skozi znano pesem o abecedi, ki se jo učijo že otroci (namig: najdeš jo lahko na YouTubu). Pri osnovah ne pozabi tudi na števila – najbolje je, če si številke in angleške izraze zanje zapišeš na samolepilne listke in jih ponavljaš postopoma, vse dokler si jih ne zapomniš.

2. Poslušaj in glej čim več glasbe, podcastov ter filmov

Se sprašuješ, zakaj tisti, ki gledajo veliko ameriških filmov in nanizank – pa tudi risank – pogosto obvladajo angleško? Kadar se počutimo prijetno in smo sproščeni, se veliko laže učimo, hkrati pa pri učenju pomagajo tudi angleški podnapisi, kar je izjemno učinkovit pristop za učenje črkovanja besed. Podnapisi so še posebej koristni za tiste, ki so bolj vizualni tip človeka, saj si tako še laže zapomnijo določene besede. Veliko lahko odneseš tudi s poslušanjem pesmi in podcastov v angleščini, saj je poslušanje najučinkovitejši način za učenje jezika.

3. Pridruži se spletnim video klepetom in forumom

Niti osnovno znanje angleščine ti ne pomaga, če ga ne preizkusiš tudi v praksi. Le kje lahko najdeš boljšo priložnost kot na spletu? Poišči video klepet, kjer se lahko pogovarjaš v angleščini ter vadi jezik in nadgrajuj svoje znanje v pogovorih z angleško govorečimi posamezniki. Pridružiš se lahko tudi angleškim forumom, kjer lahko prebereš marsikaj o tematikah, ki te zanimajo, besede, ki jih ne razumeš, pa sproti prevajaš v spletnih prevajalnikih. Če si bolj pogumne narave, pa lahko napišeš tudi kak komentar in na ta način vadiš tudi pisno sporočanje.

Meniš, da ne znaš dovolj dobro angleško?

Kljub temu, da se učenje angleščine marsikomu zdi nepremostljiva ovira, je tudi to mogoče premagati s pravim pristopom in razumevanjem. V B&B izobraževalnem centru priskočimo na pomoč vsakemu, ki se znajde v zagati zaradi neznanja jezika. Pri nas vsak posameznik šteje, zato si prizadevamo za izboljšanje izobraževalne izkušnje vsakogar. Če se srečuješ s takšnim ali drugačnim izzivom, nikar ne odlašaj in nas kontaktiraj – naši svetovalci bodo z veseljem poiskali najprimernejšo rešitev zate.

 

 

 

 

Viri:

Statista. The most spoken languages worldwide in 2021. Dostopno prek:  https://www.statista.com/statistics/266808/the-most-spoken-languages-worldwide/

Avtor:

Oznake: angleščina izobraževanje odraslih
Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.