Kontakt

Vozniški izpit za avto - B kategorija

Vozniški izpit za avto

Pridobi vozniško dovoljenje v B&B šoli vožnje, kjer že več kot 30 let usposabljamo kandidate za vožnjo vozil vseh kategorij.

Skupaj do cilja!

Vozniški izpit

Vozniški izpit za avto - B kategorija

V B kategorijo spadajo osebna in tovorna vozila z največjo dovoljeno maso do 3500 kg, ki nimajo več kot 9 sedežev. Potrebna starost za opravljanje vozniškega izpita te kategorije je 18 let. Vozniško dovoljenje kategorije B vključuje tudi dovoljenje za vožnjo vozil kategorije AM, G in F (pogoj je opravljen izpit iz varnega dela s traktorjem in traktorskimi priključki) ter štirikolesnikov.

Če se odločite za vožnjo s spremljevalcem, se pričnete usposabljati s 16 leti in se 2 leti usposabljate s spremljevalcem, nato pa opravite še praktični del vozniškega izpita B kategorije.

Poglej več

Cenik

 

Vozniški izpit za priklopnik - BE kategorija

Ali za vleko potrebujem vozniški izpit BE kategorije ali kodo 96?

  • Če največja  dovoljena masa prikolice ne presega 750 kg, za vožnjo zadošča vozniški izpit B kategorije. Na prikolici mora biti nameščena tretja registrska tablico s ponovljeno številko vlečnega vozila.
     
  • Če največja dovoljena masa prikolice po podatkih proizvajalca presega 750 kg mora prikolica imeti svojo registrsko številko. Pred vleko prikolice v potrdilu o skladnosti vlečnega vozila (homologacija) je potrebno preveriti, kakšna je največja tehnično dovoljena masa priklopnega vozila; torej prikolico kolikšne največje dovoljene mase lahko z našim avtom vlečemo.
     
  • V primeru ko vsota največja dovoljena masa vlečnega vozila in največja dovoljena masa prikolice presega 3.500 kg, ne presega pa 4.250 kg, za tako skupino vozil zadošča v vozniškem dovoljenju vpisana koda 96.
     
  • Če vsota največja dovoljena masa vlečnega vozila in največja dovoljena masa prikolice presega 4.250 kg, je za vožnjo take skupine vozil potreben vozniški izpit BE kategorije.

Poglej več

Cenik

NOVOST: Vozniški izpit za avto z avtomatskim menjalnikom

Vozniški izpit B kategorije s kodo 78 (avtomatski menjalnik)


Število avtomobilov z avtomatskimi menjalniki v Sloveniji raste, zato si se verjetno tudi ti že vprašal/a ali želiš voziti avtomobil z ročnim ali avtomatskim menjalnikom?


V B&B šoli vožnje odslej lahko opraviš vozniški izpit B kategorije z avtomatskim menjalnikom. Opravi vozniški izpit na povsem novem VW T-Roc z avtomatskim menjalnikom. Po opravljeni izpitni vožnji se v vozniško dovoljenje vpiše koda 78, ki ti omogoča vožnjo avtomobila s samodejnim menjalnikom. 
 

Kontakt in informacije

Sandra Janc

Sandra Janc

Organizatorka usposabljanj - PE Kranj

sandra.janc@bb.si 031 624 000 04 280 83 00
Ela Vidmar

Ela Vidmar

Organizatorka usposabljanj - PE Škofja Loka

ela.vidmar@bb.si 031 624 666 04 515 70 00
Irena Praprotnik

Irena Praprotnik

Organizatorka usposabljanj, Radovljica

irena.praprotnik@bb.si 041 540 015 04 530 05 30