Kontakt

Kategorija

V to kategorijo spadajo motorna vozila z največjo dovoljeno maso nad 3500 kg razen traktorjev in avtobusov. Najnižja starost za opravljanje vozniškega izpita te kategorije je 18 let, če imate opravljeno temeljno kvalifikacijo za voznike, oziroma 21 let za vse ostale.

Avtodom

Za vožnjo avtodoma zadošča prometno dovoljenje kategorije B, ki dovoljuje vožnjo vozil, kjer največja dovoljena masa ne presega 3.500 kg in so zasnovana in izdelana za prevoz največ osmih potnikov poleg voznika. To pomeni, da lahko tak avtodom brez težav vozimo s standardnim izpitom B kategorije.

Ker pa so sodobni avtodomi precej veliki in imajo vgrajene veliko dodatne opreme, to pomeni, da so že sami po sebi precej težki. Hitro se zgodi, da slabih 7 metrov dolg polintegriran avtodom, z natočenim polnim rezervoarjem goriva, preseže tri tone. Ko v avtodom naložimo še polno naše robe, hrane, športne opreme in natočimo še rezervoar za čisto vodo ter prištejemo kilograme potnikov, se hitro zgodi, da presežemo maso 3.500 kg. Ker pa smo s tem tudi v prekršku, je potrebno za vožnjo takih avtodomov pridobiti kategorijo C1 ali C.

V kategorijo C1 spadajo motorna vozila, razen vozil kategorije D1, D ali F, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg in ne presega 7.500 kg in so zasnovana in izdelana za prevoz največ osmih potnikov poleg voznika.

V kategorijo C spadajo motorna vozila, razen vozil kategorije D1, D in F, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg in so zasnovana in izdelana za prevoz največ osmih potnikov poleg voznika.

 

Potek

Opravljanje vozniškega izpita C kategorije z 18. leti

 

Opravljanje vozniškega izpita C kategorije z 21. leti

Prijava na tečaj CPP

Pogoji

  • dopolnjena starost 21 let oziroma 18 let in prijava v postopek pridobivanja temeljne kvalifikacije
  • zdravstveni pregled v pooblaščeni zdravstveni organizaciji oziroma v ambulanti medicine dela, prometa in športa in pridobljeno zdravniško spričevalo
  • veljavno vozniško dovoljenje kategorije B
  • pred dopolnjenim 21. letom lahko opravljate izpit za kategorijo C, če imajo opravljeno temeljno kvalifikacijo.

Informacije in prijava

Tomaž Gorenc

Tomaž Gorenc

Učitelj vožnje in predpisov

040 899 949
Primož Leskovšek

Primož Leskovšek

Učitelj vožnje

040 755 100
Dr. Andrej Friedl: Za odgovorno poslovanje

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.