Kontakt

 

Zakaj vztrajaš na delovnem mestu, ki te ne osrečuje? Najpogostejši razlog je strah pred neuspehom, finančno stanje in cona udobja. Slaba plača, neprijazni sodelavci, tečen šef in grožljiv urnik dela. Je vredno vztrajati in zapraviti 3/4 življenja in si zraven nakopati še zdravstvene težave? je res lažje le tarnati in čakati na petek?

Ni vredno!

Si umetnik po duši, delaš pa v proizvodnji, ki zatira tvojo ustvarjalnost? Te veseli organizacija dogodkov, delaš pa v klicnem centru? Vsak poklic je časten, ampak če te ne osrečuje, ukrepaj. Zadovoljstvo v službi vpliva tudi na zasebno življenje in s spremembo karierne poti se ti bo celostno izboljšala kvaliteta življenja.

Pridobi ustrezno znanje, podporo in energijo za spremembo poklicne poti.

1. Sreča je na strani pogumnih.

Ne glede na to, kaj pravijo mediji, govorice in k čemu se nagiba javno mnenje, priložnosti so. Včasih je znano hudo lažje prenesti kot neznano dobro … Išči dobre priložnosti – za osebnostno rast, zadovoljstvo, zaslužek. Več truda vložiš, boljši bo občutek. Zadovoljen človek seje trud in žanje zadovoljstvo.

2. Uporabi veze in poznanstva.

Vsi jih imamo. Na list papirja napiši vse ljudi, ki jih poznaš in stopi v stik z njimi. Vprašanje, ki ga zastaviš: »A morda veš za kakšno službo? Morda veš, da kje iščejo kader? Poznaš koga, ki zaposluje? Kako bi ti iskal zaposlitev?« Vse ideje so dobrodošle. Izkoristi pa le tiste, v katere verjameš. Pri uporabi vez velja zmernost - nihče ne želi biti vsiljiv znanec.

3. Verjemi vase.

Na list papirja zapiši svoje življenjske dosežke. Sem štejemo male in velike zmage, seznam dopolnjuj, ko se še česa domisliš. Uredi najnovejšo verzijo svojega življenjepisa – vnesi vse spremembe, vsa nova znanja. Poleg Europass življenjepisa si uredi še bolj kreativno verzijo, pomagaš si lahko z brezplačnimi orodji (Canva, Prezi, ...).

Lahko dosežeš še več, boljšo zaposlitev? Zagotovo.

 

4. Izdelaj si profil na enem izmed socialnih omrežij.

Na LinkedInu delodajalci iščejo strokovnjake, preden objavijo oglas za prosto delovno mesto. Če so tvoje spretnosti vizualne (fotografija, umetnost, kulinarika, ...) se pohvali s svojimi umetninami na Facebboku ali Instagramu ali pa začni pisati blog. Nauči se uporabljati socialna omrežja, to je še ena od malih zmag, s katero lahko dopolniš seznam svojih znanj.

5. Išči priložnosti za učenje novih stvari.

Želiš delati s težko gradbeno mehanizacijo, vendar nimaš izkušenj? Pokliči organizacijo, ki izvaja usposabljanja in izobraževanja za to stroko, in se prijavi. Že med usposabljanjem lahko spoznaš ljudi iz stroke, ki ti bodo dali veliko koristnih informacij, kako se zaposliti na tem področju.

6. Glasno govori o svojih željah in ciljih.

Več ko govoriš o svojih željah, bolj verjameš, da se lahko uresničijo. Ljudje smo nagnjeni k temu, da radi pomagamo drug drugemu; drugi ti bodo pomagali uresničiti želje in dosegči cilje. Tako morda lahko razmisliš tudi o samozaposlitvi.

7. Nauči se oblikovati informacije.

Delodajalci iščejo različne načine, da dobijo »najboljši kader«. Tudi blefirajo in manipulirajo. Znotraj etičnega lahko to počneš tudi ti. Ne povej vsega. Izpostavi tisto, kar ti v danem trenutku najbolj ustreza. To se lahko naučiš tudi v kariernem centru BB.

 

Če na razgovoru ugotoviš, da ti delo ne ustreza, to priznaj tako sebi kot delodajalcu. Nima smisla riniti z glavo skozi zid.

 

Avtor:

Oznake: kariera karierno svetovanje Sprememba
Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.