Kontakt

 

V juliju smo se s sodelavkami in sodelavcem udeležili seminarja o poslovnem bontonu. Ojoj … večina ljudi ob tem globoko zavzdihne. Tudi jaz sem v preteklosti. V moji mladosti so namreč citati o bontonu »nekako kar sami« v rednih razmikih priplavali do mene. Skozi eno uho notri in seveda skozi drugega ven.

Selektivni sluh pač. Potem pa se zgodi življenje. In zaposlitev. In napake. Ugotoviš, da te ljudje povsem napačno razumejo zaradi povsem neznanega razloga. Včasih znanega, a velikokrat nepotrebnega. Takega, ki se mu da izogniti. Če prebereš tisto »ta dolgočasno« knjigo. In si predstavljam, da je seminar na to temo veliko bolj prijeten. Tako nisem razmišljala, ko sem v svoj elektronski predal prejela vabilo. Da ne bi šla sama, sem ga poslala še sodelavkam in sodelavcu. Več nas bo, bolj bo »bontostično«.

Izkušena predavateljica in strokovnjakinja za bonton Bojana Košnik nas je uspešno vodila skozi številne zagate v poslovnem svetu. Uporabno se nam je zdelo, da je uporabljala konkretne primere in pri tem pokazala svoj čudovit smisel za humor. Tako smo si stvari bolje vtisnili v spomin in istočasno raztezali smejalne gube. Koristila nam bodo predvsem pravila, ki so vezana na poslovne dogodke. Na primer: sprejem, pravila rokovanja, vodenje poslovnega sestanka, izmenjava vizitk in pravila poslovnega oblačenja. Večino pravil smo poznali, pa vendar nekatera včasih »malo« pozabimo. Nekaterih pa se nismo zavedali vsi in smo jih slišali prvič. Sedaj bo tako lažje, saj vemo: desno pravilo je zakon tako v cestnem prometu, kot tudi v poslovnem bontonu. Prav lepo je bilo slišati tudi, da so kavalirji ponovno v modi.

Po delavnici me je zanimalo, zakaj so se mi v tako velikem številu pridružili moje sodelavke in sodelavec. Ana je opozorila, da se pravila spreminjajo in jim je pomembno slediti. Maja opozarja na ugled posameznika in podjetja. Bonton je nekaj, kar je potrebno osvežiti na vsake toliko časa. Klemen je želel izvedeti osnove. Suzana rada znanje prenaša naprej in je vedno vesela kakšne novosti.

Predvsem bomo v prihodnje delovali s svojim zgledom in pozitivno vplivali na odnose okoli nas: tako na delovnem mestu kot tudi zasebno. In tako se nam kilotona bontona naenkrat zazdi kot spoštljivo mazivo. Za vsak dan in povsod.

Komu priporočamo tako delavnico?

Prav vsem … starim, mladim, študentom, dijakom in tudi otrokom. Klemen pravi: »Če bomo upoštevali 10% povedanega, bo še bolj prijetno na tej naši zemljici.« To je zadosten razlog, da se delavnice udeležimo še kdaj. Bi se nam pridružili in soustvarjali lepši svet z nami?

Avtor: Tatjana Čeh Naglič

Oznake: BB bonton vseživljenjsko učenje
Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.