Kontakt

Koš. Ne tisti, za katerega športni navdušenci še danes menimo, da je bil v zadnji četrtini tiste septembrske četrtfinalne tekme proti Grčiji zaklet in zaradi katerega je v steni levo od televizorja še nekaj časa potem zevala odprtina. Bolečina.  Ampak ta. Osamelec ob izletniški poti. Lahko zlato rjav, okrogel, lesen. Nov, nagrajen z diplomo zadnjega oblikovalskega bienala ali zarjavel kos železa, ki mu je že nekaj let nazaj odbilo poldne. Prav vsak pa namenjen temu, da stvari, ki bi sicer lahko končale nekje ob potoku in med praprotjo, pristanejo v njem.

Sem rekel v njem? Ja. Lepo bi bilo in nekaj časa tudi gre. Brez pretresov.  Dokler ni do vrha poln, se zdi, da služi svojemu namenu. Kaj pa potem? Z lahkoto lastovke bi lahko v tem trenutku ves gnev stresli na lokalne uradnike in komunalno službo, a je z razlogom ne bomo. Ker se ne spodobi. Spodobi pa se prevzeti odgovornost za svoja dejanja in spregovoriti o odnosu, ki ga do okolja gojimo. To lahko storimo. Vsak dan. Povsod. Kadarkoli.  

Temu se reče lahkomiselnost, brezbrižnost, neodgovornost, samoumevnost in egoizem.  No, nekateri se potrudijo vsaj toliko, da pločevinko pod svojo lastno težo stisnejo, jo brez občutka slabe vesti in čisto previdno, kot češnjo na torto, položijo na kupček smeti, ki se buhteč iz koša vidi že daleč naokrog. Pri tem pa (ne)namerno prezrejo, da naokoli že kar nekaj časa ležijo neokusne in gnijoče češnje, ki so jih takisto brezsramno na vrhu puščali predhodniki. Kdaj bo mera polna? Je res tako težko odnesti svoje smeti s seboj?

Ali okolica domačega (sicer polnega) smetnjaka tudi zgleda tako? Zakaj že ne?

Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.