Kontakt

S študenti  elektroenergetike, strojništva, ekonomije in logistike v okviru vaj velikokrat odigramo simulacijo srečanja v prihodnosti. Prepustimo se toku misli in si zamislimo naključno srečanje čez nekaj let. Uporabimo namišljeni časovni stroj in pustimo prosto pot domišljiji. Običajno nas miselni tokovi odnesejo po začrtani poslovni poti in so naša »srečanja« v prihodnosti zelo optimistična. Vsi, ki jih srečam v prihodnosti so že diplomirali, so napredovali v službi in zadovoljno korakajo novim strokovnim izzivom nasproti. Kot predavateljici in mentorici mi je pri tovrstnih igrah seveda všeč optimizem in pozitivna naravnanost študentov. Pa je v realnem življenju tudi tako?

Nedavno naključno srečanje na eni izmed strokovnih konferenc z diplomantom elektroenergetike kaže na to, da ja.

Peter pravi, da se mnogokrat spomni predavanj in laboratorijskih vaj, kjer se je naučil upravljati z napravami in osvojil navodila za varno delo na področju elektroenergetike. Učil se je od strokovnjakov, ki prihajajo iz prakse. Zaposlen je namreč na področju elektroenergetike, kjer je delo, ki ga opravlja, v celoti povezano z izobraževanjem in z znanjem, ki ga je pridobil v času šolanja. Opravlja namreč delo inženirja za pripravo del na elektromagnetnih napravah. V veliko pomoč pri delu mu je mreža poznanstev, ki se je stkala v času študija. Še vedno je v kontaktu s predavatelji, saj izhajajo iz stroke in jih vedno lahko vpraša za nasvet. Ravno tako pa je ohranil stike s sošolci, ki delajo na podobnih področjih kot on sam.

Prihodnost je z nami. Prikličemo in srečujemo jo na različne načine. Predvsem pa jo lahko oblikujemo in ustvarimo sami. S svojimi odločitvami, voljo in z željo po spremembah. Vedno znova sem vesela, ko se potrdijo napovedi prihodnosti. Študentje si jo namreč krojijo sami, po meri trga in spodbujeni z napotki tistih, ki so jih spremljali in usmerjali na poti do diplome.

Dobimo se na družbenih omrežjih

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Za te piškotke nam ni treba dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo na vaš računalnik.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zanimive funkcije spletne strani zato ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

STORITEV IME PIŠKOTKA (DOBA HRANJENJA V BRSKALNIKU)     OPIS OPIS
Spletna stran has_js Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.
Google Analytics _utma (2 leti)
_utmb (30 min)
_utmc (do konca seje)
_utmz (6 mesecev)
Ti piškotki so namenjeni zbiranju informacij o uporabi spletne strani. Omogočajo nam analizo obiska, s katero lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Podatki se zbirajo v anonimni obliki.
Več informacij o zaščiti podatkov s strani Googlea si lahko preberete tukaj.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
CookieControl bb-komunikacije_cookiecontrol (3 mesece)
ccNoPopup (3 mesece)
Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.
Ti piškotki se bodo namestili šele po tem, ko se boste strinjali z uporabo.
Piškotki storitve YouTube Demographics (6 mesecev)
ACTIVITY (do konca seje)
use_hitbox (do konca seje)
PREF (10 let)
VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev)
YSC (do konca seje)
Na spletno stran so umeščeni videoposnetki storitve YouTube v tako imenovanem načinu s poostreno zasebnostjo. Ta način ne nastavi nobenega piškotka, dokler ne pritisnete gumba za predvajanje. Ko začnete predvajati posnetek, lahko YouTube nastavi piškotek, vendar podatki ne razkrivajo vaše zasebnosti.

Piškotke upravlja B&B d.o.o.