Zakonodajni Grand Prix | B&B
BBlog
Varna vožnja / 15.07.2015 / Boštjan Paušer

Zakonodajni Grand Prix

Zakonodaja, ki ureja področje prometa, je zagotovo ena najbolj obsežnih. Tudi če se odločite zgraditi stolpnico, verjetno ni treba spoštovati toliko zakonov, pravilnikov in evropskih uredb, kot če z gospodarskim vozilom opravljate komercialne prevoze.

Morda malce pretiravam, a v vsej tej množici najrazličnejših predpisov, ne samo da je praktično nemogoče poznati vse, prav tako nemogoče jih je tudi najti pregledno zbrane na enem mestu, saj še na spletnih straneh pristojnih ministrstev ne boste našli vseh. Pri tem pa vedno obstaja tudi možnost, da najden predpis ni več aktualen, saj smo v Sloveniji pravi svetovni prvaki v spreminjanju zakonodaje.

Za primer poglejmo samo primer Zakona o delovnem času in obveznih počitkih mobilnih delavcev ter o zapisovalni opremi v cestnih prevozih (ZDCOPMD). Lanskega januarja se je ta spremenil in med drugim prinesel zahtevo po označevanju potrdil o dejavnosti voznika. Letošnjega aprila pa smo dobili novo dopolnitev zakona, ki med drugim, po samo enem dobrem letu dni, to zahtevo po označevanju zopet ukinja. Da je mera polna, imamo v manj kot desetih letih, kolikor velja zakon, trenutno že njegovo šesto verzijo, pa si sami izračunajte povprečje, kako pogosto se spreminja.

Prepričan sem, da bi marsikateri javni uslužbenec, ki se ukvarja s tovrstnimi spremembami, svoj delovni čas lahko namenil tudi čemu bolj koristnemu, kar bi ustvarjalo boljše pogoje za vse nas.

BBlog Izobraževanje / 22.03.2020 /

Mark Twain je nekoč zapisal: »Find a job you enjoy doing, and you will never have to work a day in your life.« Tej misli sem sledila in našla službo, ki me osrečuje. Kdor me pozna, ve, da...

Loading...